Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Concentració davant la conselleria d'Interior per denunciar l'ús de bales de goma per part dels Mossos

La concentración congregó un centenar de personas en la sede de Interior. (cc: Lluïsa Farré)

Lluïsa Farré

Barcelona —

Al crit de “Puig dimissió”, un centenar de persones s'ha concentrat davant de la conselleria d'Interior per denunciar l'ús de bales de goma per part dels Mossos d'Esquadra en manifestacions i actes multitudinaris. Alguns dels presents reclamaven la prohibició d'aquests projectils amb pancartes d'ànim cap a Ester Quintana, l'última víctima de les pilotes de goma. La dona, de 42 anys, ja ha sortit de l'Hospital de Sant Pau després d'ingressar d'urgències la nit del 14 de novembre amb l'ull rebentat i fractura de diversos ossos de la cara (sòl orbitari, pòmul i mandíbula). Com a conseqüència de l'impacte, Quintana ha perdut la visió de l'ull esquerre.

Els seus advocats presentaran en breu una denúncia contra els Mossos d'Esquadra pels fets succeïts quan la manifestació que tancava el dia de vaga general ja es dissolia. Els lletrats compten amb diversos testimonis que confirmen que la policia disparava projectils a la zona (Passeig de Gràcia amb Casp), tot i que des d'Interior mantenen que els Mossos no van usar aquest dia bales de goma.

A través de les xarxes socials, aportava el seu granet de sorra la cantant Sílvia Pérez Cruz. L'artista assegurava en el seu compte de Twitter: “El 14N vaig haver de córrer per por que no em toqués una bola de goma de les que disparaven. Passeig de Gràcia amb Gran Via Un testimoni més”.

Etiquetas
stats