Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Imputats dos antiavalots per l'agressió a Ester Quintana

Ester Quintana en sortir del jutjat, en la seva primera declaració. / Edu Bayer

Lluïsa Farré

Barcelona —

El jutjat d'instrucció número 11 de Barcelona ha citat a declarar el proper 8 d'abril en qualitat d'imputats a dos agents dels Mossos d'Esquadra en relació a l'agressió patida per Ester Quintana el passat 14 de novembre. La dona, que va perdre un ull quan la manifestació que culminava la jornada de vaga general es dissolia, va denunciar a la policia catalana per l'incident. Després d'escoltar diversos testimonis i estudiar l'informe forense que considera “compatibles” les ferides de Quintana amb les produïdes per les bales de goma, el magistrat que instrueix el cas ha imputat el comandament i un dels agents escopeters de la furgoneta Dragó 40 de la Brigada Mòbil, presents a l'hora i el lloc de l'agressió.

Quintana, obligada a passar de nou pel quiròfan fa tot just uns dies com a conseqüència de les ferides sofertes, sempre ha defensat ser víctima d'un tret per bala de goma, encara que des de la Conselleria d'Interior de la Generalitat neguessin en infinitat d'ocasions aquesta possibilitat.

A principis de febrer, el jutjat número 27 de Barcelona també va imputar a dos oficials dels antiavalots dels Mossos per les lesions causades a un jove italià, Nicola Tanno, durant la celebració del Mundial aconseguit per la selecció espanyola de futbol l'estiu de 2010 . Tanno també va perdre un ull per culpa d'una bala de goma.

Etiquetas
stats