Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Una denuncia de la extrema derecha lleva al límite al Gobierno de Sánchez
Crónica - El día que Sánchez se declaró humano. Por Esther Palomera
Opinión - El presidente Sánchez no puede ceder

Tres agents dels Mossos d'Esquadra asseguren que prop de Quintana només van disparar salves

Los forenses concluyen que Quintana pudo ser herida por una pelota de goma

Agències / eldiario.es

Barcelona —

Tres agents dels Mossos d'Esquadra que integraven la unitat que durant la vaga general del 14-N va actuar més a prop d'Ester Quintana, la dona que va perdre un ull segons la seva versió per una pilota de goma, han assegurat avui davant del jutge que des de la seva unitat només es van disparar salves.

Els tres mossos -el conductor de la furgoneta antiavalots DRAGÓ 40 i dos agents-, han comparegut durant unes dues hores com a testimonis davant del titular del jutjat d'instrucció número 11 de Barcelona, ​​Francisco Maíllo, arran de la querella presentada per Quintana, que sosté que va perdre un ull en rebre l'impacte d'una pilota de goma.

Segons han informat fonts judicials, els tres agents antiavalots han negat davant del jutge que el escopetero i el llançador de precisió de la furgoneta DRAGÓ 40 disparessin pilotes de goma ni projectils de precisió.

En la seva declaració, els agents han sostingut que tots els integrants de la unitat DRAGÓ 40, menys el conductor, van baixar de la furgoneta prop de la zona on es trobava Quintana perquè els estaven llançant objectes i que el escopetero únicament disparar salves, sota autorització de seus superiors, ja que en cap cas el van veure armant la seva escopeta llarga amb pilotes de goma.

La furgoneta amb la unitat DRAGÓ 40 estava integrada per un sotsinspector-perquè era la que dirigia l'operatiu “in situ” -, un llançador de projectils de precisió, un escopetero de pilotes de goma i quatre agents, que són el que havien estat citats avui a declarar com a testimonis, encara que un no ha pogut comparèixer per qüestions d'agenda.

Segons els agents que han declarat avui, la furgoneta DRAGÓ 40 era la que anava al davant de l'operatiu a la zona d'influència en la qual Quintana resultar ferida.

Els antiavalots van baixar de la furgoneta, segons la seva versió, perquè els estaven llançant objectes, el que va portar el escopetero a disparar salves amb autorització del seu superior, que aquest va reflectir en un informe que consta en la causa, segons les mateixes fonts.

Per poder disparar una pilota de goma es requereix l'autorització del director de la Policia, si bé del investigat fins ara en el cas no apareix cap ordre que autoritzi l'ús d'aquest material de dispersió.

Etiquetas
stats