Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
Sobre este blog

El Diari de la Cultura forma parte de un proyecto de periodismo independiente y crítico comprometido con las expresions más avanzadas del teatro, la música, la literatura y el cine. Si quieres participar ponte en contacto con nosotros en  fundacio@catalunyaplural.cat.

Llegir el Diari de la Cultura en català.

El Festival Cruïlla es fa lloc a l'estiu urbà

El grupo británico Suede estará en julio en Barcelona.

Sergio Collado

La present es tracta de la sisena edició i manté el seu format d'esdeveniment basat en el crossover musical en què els gèneres es combinen des les seves diverses propostes, i oposades moltes vegades. A hores d'ara i per l'envergadura del cartell sembla que ha arrelat a la ciutat i la ment dels amants de festivals i no es veu el seu final en un futur immediat.

Coneixent la seva filosofia i sabent el seu nom, Cruïlla, a ningú no li resulta estrany que en el programa de l'esdeveniment es pugui assistir a un concert d'una espècie de crooner a càmera lenta com Rufus Wainwright i després apropar a l'escenari un Tego Calderón amb tota la seva mola de reggaeton. Els sons superclásicos del britpop de Suede s'encadenaran amb l'electrònica dolça i ambiental de Morcheeba, mentre que per la seva banda, el moviment Blackcelona (funk, rock, soul, blues de la ciutat) estarà representat per Els Mambo Jambo.

Sota l'epígraf de músiques del món podrem escoltar, entre d'altres, des de la nombrosa banda de Goran Bregovic i la seva estrèpit balcànic fins als mítics del reggae Toots & The Maytals, passant per l'africà Tiken Jah Fakoly. Així mateix cal destacar un bloc important d'artistes catalans-Joan Colomo, El Petit de Cal Eril, La Brigada, etc-que formen un clar exemple de sòlida constel.lació de la música que s'està desenvolupant a Catalunya en els nostres dies.

D'alguna manera, el Festival Cruïlla Barcelona ve a omplir el lloc que anys enrere va deixar buidar el Festival Summercase, que se celebrava pràcticament en les mateixes dates i incorporava una oferta molt en la línia de l'actual festival. Tots dos han buscat donar una alternativa per a una públic menys especialitzat en músiques emergents i independents com té per objectiu el festival Primavera Sound.

Malgrat la desaparició primerenca del Summercase en el seu segon any va deixar una profunda empremta a la ciutat. S'estava esperant que algú omplís el buit tant per la dates com pel tipus de proposta en la qual el mainstream de qualitat es fa sense estar capitalitzat per un estil musical concret. Fa sis anys va aterrar el Cruïlla.

CARTELL FESTIVAL CRUÏLLA BARCELONA 2013

Billy Bragg, Buraka Soum Sistema, Cat power, El Petit de Cal Eril, Els Catarres, Esperit, Fermin Mugurutza Kontratakan, Goran Bregovic, James Morrisosn, Joan Colomo, Joan Dausà i El Tipus d 'Interès, La Banda del Surdo, Los Mambo Jambo, Maïa Vidal, Morcheeba, Nasty Mondas Dj, Pau Vallvé, Quart Primera, Ramon Mirabet, Rokia Traoré, Rufus Wainwright, Snoop Dog, Standstill, Suede, Tego Calderón, Suicide of Western Culture, Tiger Menja Zebra, Tiken Jah Fakoly, Toots & The Maytals, Toundra, Trombone Shorty & Orleans Avenue, Wedding & Funeral Orchestra, WhoMadeWho, Wyclef Jean & Refugee Camp.

Sobre este blog

El Diari de la Cultura forma parte de un proyecto de periodismo independiente y crítico comprometido con las expresions más avanzadas del teatro, la música, la literatura y el cine. Si quieres participar ponte en contacto con nosotros en  fundacio@catalunyaplural.cat.

Llegir el Diari de la Cultura en català.

Etiquetas
stats