eldiario.es

Menú

L'escola Can Montllor porta l'escrache a casa la consellera Rigau

Una vintena de pares del centre egarenc es desplaça fins a Ribes de Freser per protestar davant de casa de la consellera Irene Rigau contra el tancament de l'escola

- PUBLICIDAD -
Alguns dels pares i mares de l'escola, als voltants de la casa de la consellera. (Foto: @canmontllor)

Alguns dels pares i mares de l'escola, als voltants de la casa de la consellera. (Foto: @canmontllor)

Les famílies del Can Montllor de Terrassa estan disposades a vendre car el tancament de l'escola, i per això aquest diumenge han recorregut a l'escrache. Una vintena de pares i mares d'aquest centre públic, acompanyats pels seus fills i enfundats tots en samarretes grogues, han portat la protesta contra el desmantellament de l'escola a casa de la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, a Ribes de Freser (Ripollès), en una acció molt similar a les que està duent a terme la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca per aconseguir que els diputats del PP al Congrés es posicionin a favor de ILP contra els desnonaments i a a favor del lloguer social.

Durant la concentració, les famílies han enganxat cartells pels voltants de l'immoble on s'hi llegia "L'escola Can Montllor no es tanca, demà pot ser la teva", però la consellera no ha respost a la interpel·lació. La protesta ha estat marcada en tot moment pel seu caràcter pacífic. Així ho han confirmat els Mossos d'Esquadra, que s'hi han desplaçat tal com ja ho va avisar ahir el conseller d'Interior, Ramon Espadaler, que va advertir que allà on hi hagués escrache hi hauria la policia catalana.

Malgrat la notícia de que haurà de tancar les portes aquest setembre, i tot i que ja no apareixia a l'oferta de preinscripcions de cara al curs 2013-2014, les famílies d'aquesta escola vallesana, articulades a través de l'AMPA, asseguren que seguiran reclamant fins l'últim dia que la Generalitat aturi el desmantellament del centre, una mesura que s'enmarca dins la decisió del departament d'Ensenyament d'eliminar 61 línies de P-3 de cara al setembre. L'ajust, per raons demogràfiques, segons Rigau, ha aixecat polèmica en els darrers mesos dins la comunitat educativa, sobretot perquè comporta el tancament progressiu de set escoles públiques.

Si les famílies no aconsegueixen els seus objectius, Can Montllor s'haurà d'integrar al setembre a l'escola Roser Capdevila, un procés que des dels dos centre veuen inviable ateses les dimensions de le l'edifici. Can Montllor, que va obrir les seves portes l'any 2008, compta aquest curs amb 80 alumnes, de P-3, P-4 i P-5 (en una sola línia).


- PUBLICIDAD -

Comentar

Enviar comentario

Enviar Comentario

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha