Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Mas a la CUP: “El que hem construit entre molts, que no ho espatllem entre uns pocs”

El president de la Generalitat en funcions, Artur Mas, al consell nacional de CDC / CDC

Jordi Molina

Barcelona —

El president de la Generalitat en funcions, Artur Mas, ha enviat un missatge a la CUP aquest dissabte davant del consell nacional de Convergència: “El que hem construit entre molts, que no ho espatllem entre pocs”, ha dit. El líder convergent ha recordat la proporció de Junts pel Sí, amb 62 diputats, i els de la CUP, amb 10. I ha insistit en el pes de cadascú. “En un lloc n'hi ha 62 i en una altra 10, i tots són importants, però uns tenen una força i els altres, una altra”, ha remarcat en un clar missatge a la minoria que representa la CUP, en relació a la coalició de Junts Pel Sí.

En el seu discurs, Mas també ha admès que no es pot exercir aquesta majoria absoluta independentista “immediatament” ja que no l'ha aconseguit Jxsí sols, sinó al costat de la CUP. En un to conciliador, però amb acusacions entre línies, el líder convergent ha considerat que els pactes no són fàcils ja que, segons ell, és tan legítim que la CUP defensi les seves posicions com que Jxsí defensi les seves.

Segons Mas, el més dificil està fet: “Hi ha més sis que nos”. El líder de CDC ha dit que ara només cal “implementar” el mandat del poble i ha instat al nou Parlament, que hauria d'estar constituit el 26 d'octubre, i al futur Govern, a ser fidels a aquest mandat. Mas, que ha estat rebut entre aplaudiments i crits d'independència abans de la seva intervenció, ha rebut el suport de la militància, que ha fet proclames a favor que sigui president de la Generalitat un altre cop.

El discurs de Mas ha servit de rèplica a la conferència que fa només dos dies va fer la CUP, en un context marcat per les reserves de l'esquerra anticapitalista de que sigui el líder de CDC qui encapçali el procés cap a la ruptura amb l'Estat. El president en funcions ha acusat l'Estat d'actuar amb “prepotència xulesca” i ha insistit en què un país amb “solvència democràtica” hauria d'haver retirat ja les querelles pel 9-N.

Etiquetas
stats