Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Centenars de persones protesten a Barcelona per la trama contra polítics independentistes

Concentració davant la Delegació del Govern central

Arturo Puente

Les informacions aparegudes en els últims dies sobre la suposada conspiració del ministre de l'Interior per fabricar casos de corrupció falsos contra polítics independentistes han tret aquest dimecres al carrer a centenars de barcelonins, que han acudit a la convocatòria de les entitats independentistes en protesta pel cas, sota el lema “nou país lliure de corrupció d'Estat”. A més de la de Barcelona, altres concentracions han tingut lloc a la mateixa hora en diferents ciutats catalanes com Lleida, Tarragona, Girona o Berga.

A la concentració hi han participat el president de l'ANC, Jordi Sànchez, el d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, i el vicepresident de l'Associació de Municipis Independentistes, Jordi Gaseni. “Avui ens uneix la reacció davant d'un poder estatal que ha perdut tota la legitimitat per governar a Catalunya”, s'ha escoltat durant la lectura del manifest, que ha assegurat tenir “tota la voluntat de substituir l'Estat que hem patit fins ara i tota la legitimitat per fer-ho”.

El president de l'ANC, Jordi Sànchez, ha considerat que el cas dels enregistraments de Fernández Díaz no pot considerar-se un cas personal sinó un “cas de corrupció d'Estat”. Després de recordar que, segons el mateix ministre, el president del Govern, Mariano Rajoy, estava al corrent de la fabricació de casos de corrupció contra independentistes, Sànchez ha considerat que es tracta d'un cas on el conjunt d'aparells de l'Estat han maniobrat contra polítics rivals.

Entre els manifestants s'han pogut veure banderes estelades i cartells que resaven “som sobirans”, i s'han proferit crits contra la “justícia espanyola” i contra la Delegació del Govern central, custodiada per Mossos d'Esquadra. A la concentració hi han assistit representants polítics d'ERC i de CDC, com el vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, el portaveu de Junts pel Sí, Jordi Turull. A més d'ells, diputades de la CUP, com Mireia Boya i Gabriela Serra, el líder de Catalunya Sí que es Pot, Lluís Rabell o el tercer tinent d'alcaldia de Barcelona, Jaume Asens (BComú).

Etiquetas
stats