Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La confesión de la pareja de Ayuso desmonta las mentiras de la Comunidad de Madrid
El plan del Gobierno para indemnizar a las víctimas de abusos agita la Iglesia
Opinión - El pueblo es quien más ordena todavía. Por Rosa María Artal

El sindicat majoritari dels Mossos lamenta “les maneres agressives” de la manifestació policial contra la CUP

Manifestació policial a la plaça Universitat de Barcelona

elDiario.es Catalunya

El sindicat majoritari dels Mossos d'Esquadra, SAP-FEPOL, s'ha desmarcat oficialment de la manifestació policial d'aquest dimarts contra la CUP i ha lamentat “les maneres populistes i agressives” de la marxa. Així mateix, ha considerat que la mobilització “no representa” a la majoria dels membres de la policia catalana.

Ni el SAP ni l'SME, el segon sindicat amb més representació entre els Mossos, van donar suport a la marxa d'aquest dimarts. Sí que ho van fer els minoritaris SPC, USPAC i CAT, que juntament amb altres sindicats i associacions minoritàries de Guàrdia Civil, Policia Nacional, Guàrdia Urbana i Ertzaintza han creat la Plataforma Professional de Cossos de Seguretat per reclamar “respecte institucional”.

No obstant, la Plataforma havia assenyalat directament la CUP tant en els cartells –on apareixia el regidor cupaire a Barcelona, Josep Garganté– com en les declaracions prèvies a la marxa. “No és manifestació només en contra de la CUP”, va dir aquest dimarts el vicesecretari del sindicat Sapol, Josep Xavier Morón. La marxa va estar encapçalada per un taüt per simbolitzar l'enterrament de la “dignitat policial”.

Des del SAP-FEPOL han rebutjat aquest tipus de declaracions i performances. “Entenem incoherent atacar a una força política en concret, fet que ens fa perdre de manera immediata la neutralitat que exigim”, ha indicat el sindicat en un comunicat.

Segons el sindicat, les “conductes populistes” de la manifestació podrien tenir un efecte contraproduent a l'hora de defensar els drets laborals dels agents. “Han aconseguit desviar l'atenció respecte les nostres condicions de feina i situen a la Policia de Catalunya en una situació de feblesa i desgast davant la societat a la que serveix”, ha lamentat el SAP-FEPOL.

El sindicat ha apostat per “reconduir el rumb reivindicatiu dels col·lectius policíacs” i “concentrar les nostres forces” en la millora dels drets i les condicions laborals dels membres dels cossos policials, motiu pel qual ha anunciat que convocarà una cimera sindical.

Etiquetas
stats