Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El jutge posposa fins al febrer el judici a Millet i Montull per l'hotel del Palau

El jutge posposa el judici a Millet i Montull pel cas de l'Hotel del Palau.

EFE

Barcelona —

L'Audiència de Barcelona ha ajornat fins al 24 de febrer de 2014 el judici, previst inicialment per al setembre d'aquest any, pel cas de l'hotel del Palau, que asseurà al banc dels acusats els exresponsables del Palau de la Música Fèlix Millet i Jordi Montull i a l'antiga cúpula municipal d'urbanisme de Barcelona.

Aquest cas, en què s'investiguen unes suposades irregularitats urbanístiques en la fallida construcció d'un hotel de luxe al costat del Palau de la Música, serà el primer pel qual es jutjarà per la seva gestió al capdavant de la institució cultural els saquejadors confessos Fèlix Millet i Jordi Montull, que encara estan pendents que conclogui la instrucció de la causa principal.

Segons ha informat avui el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), la secció cinquena de l'Audiència de Barcelona ha acordat posposar, per motius d'agenda d'un dels advocats, l'inici del judici del cas de l'Hotel del Palau, que inicialment estava previst que comencés el proper 30 de setembre, fins al 24 de febrer de l'any. El judici està previst que es prolongui fins a mitjans d'abril, segons el TSJC.

Millet i Montull afronten una petició fiscal de deu anys i dos mesos de presó pel cas de l'hotel del Palau, pel que també seran jutjats Ramon García Bragado, que va ser tinent d'alcalde d'Urbanisme de Barcelona amb el Govern de Jordi Hereu (PSC ), i el llavors gerent d'aquesta àrea, Ramon Massagué.

La Fiscalia demana quatre anys de presó per als dos exresponsables de l'Ajuntament de Barcelona, ​​als quals acusa d'haver cedit a la influència de Millet i Montull en facilitar la tramitació urbanística necessària per a la construcció d'un hotel de luxe al costat del Palau de la Música, sabent que l'operació beneficiava un particular.

A més de les penes de presó, la Fiscalia demana per a cada un dels dos exresponsables municipals tretze anys i mig d'inhabilitació i el pagament de 12.000 euros de multa.

La sala que jutjarà la causa de l'Hotel del Palau, pels delictes de tràfic d'influències, prevaricació, apropiació indeguda i falsedat documental, ha hagut de recórrer a un magistrat d'una altra secció de l'Audiència de Barcelona com a suplent, després que dos de seus membres s'apartessin del cas per tenir relació amb els processats.

Una de les magistrades que va resoldre abstenir-se de jutjar el cas del Palau és la mateixa presidenta de la secció cinquena, Elena Guindulain, que va al·legar que coneix a la família Millet perquè estiueja a l'Ametlla del Vallès (Barcelona), on el saquejador confés té seu domicili.

L'altre magistrat que va demanar apartar-se del cas, en aquesta ocasió per la seva relació personal amb un dels advocats personats en la causa, és Josep Maria Assalit Vives.

El cas de l'hotel del Palau de la Música serà el primer que porti a judici a Fèlix Millet per la seva gestió al capdavant de la institució cultural, mentre que la investigació judicial sobre l'espoli de la institució, que porta el jutjat d'instrucció número 30 de Barcelona, ​​ha entrat en la recta final, a l'espera que el magistrat la doni per tancada i enviï a judici als imputats.

Etiquetas
stats