Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Així és una ceŀla d'aïllament per dins

Cel·la d'aïllament al centre penitenciari Brians I. Aquí els presos passen més de 21 hores en soledat

Sònia Calvó

L'aïllament és un règim en què els presos passen més de 21 hores tancats i en soledat, amb només dues hores de pati o activitats, en cel·les aïllades en un departament especial conegut com a DERT. L'Observatori Crític dels Mitjans Mèdia.cat, a través del seu Anuari de Silencis Mediàtics, ha entrat en una cel·la d'aïllament i ha registrat, amb fotografies, audiovisuals i vídeos de 360 graus com són aquests llocs. Les imatges s'han pres en el DERT del centre penitenciari de Brians I (Martorell).

Mèdia.cat publica aquestes imatges el mateix dia que s'inicia el grup de treball sobre el Règim d'Aïllament dels Departaments Especials de Règim Tancat (DERT). Al grup de treball s'aportaran casos concrets de presos que han passat per un DERT, com el de Raquel EF, interna a la presó de Brians I, i que es va suïcidar l'11 abril 2015 després de denunciar incomunicació continuada i agressions de les funcionàries. En aquest cas, la Generalitat no va intervenir tot i saber que ja havia intentat suïcidar-se abans. El Departament de Justícia va desestimar la reparació patrimonial en aquest cas.

Així és el Departament Especial de Règim Tancat del centre penitenciari de Brians I.

Etiquetas
stats