eldiario.es

Menú

André Malraux: d'espai degradat a plaça dura

A principis de l'any que ve el barri recuperarà una plaça que res tindrà a veure amb l'espai original verd i frondós, sacrificat per les obres de construcció del nou intercanviador de l'Arc del Triomf.

Aquest és un article publicat al blog 'La periodista desquiciada'

- PUBLICIDAD -
Plaza André Malraux, en Barcelona (Foto: Cristina Palomar).

Plaça André Malraux, en Barcelona (Foto: Cristina Palomar).

Els veïns del barri del Fort Pienc de Barcelona estan d'enhorabona. Després d'anys de degradació, la reurbanització de la plaça André Malraux encara la seva fase final d'obres per esdevenir una plaça dura més. Si les previsions de la conselleria de  Territori i Sostenibilitat es compleixen, a principis de l'any que ve el barri recuperarà una plaça que res tindrà a veure amb l'espai original verd i frondós, sacrificat per les obres de construcció del nou intercanviador de l'Arc del Triomf.

De la superfície total de 7.500 m2, la part ocupada pel formigó supera amb escreix la que es dedicarà a zona verda i àrees infantils. De moment, la desena d'arbres de la  plaça que van sobreviure a les obres aguanten amb dignitat, però la cinquantena que es van haver de traslladar ja no tornaran. La font ha desaparegut i els discrets respiradors de l'estació han estat substituïts per uns tubs metàl·lics de grans dimensions.

El formigó es concentra sobretot a la part de la plaça que dóna a l'Avinguda Vilanova, mentre que s'ha optat per una gran escala gens accessible per a persones amb mobilitat reduïda per salvar el gran desnivell existent en la part que dóna al carrer Nàpols, just davant de l'estació del Nord i del parc, provocat per l'elevació del sostre de l'estació de metro que hi ha sota la plaça.

El regidor del districte de l'Eixample, Gerard Ardanuy, va celebrar dimecres passat l'acabament de la remodelació d'una plaça que ha estat tancada durant sis anys, primer per l'endarreriment de les obres de l'intercanviador i després per la picabaralla entre Generalitat i Ajuntament per qui havia de pagar-ne la reurbanització.

"En breu podrem tornar a gaudir d'aquest espai", va explicar Ardanuy al Consell de Fort Pienc davant d'una audiència cada cop més reduïda per la seva decisió d'avançar el ple a les 18.30 hores i així animar a la participació ciutadana. Sort que el seu seguici oficial, entre assessors, funcionaris varis i regidors de districte, van acabar d'omplir la sala d'actes.

Que la plaça sigui a partir del gener un espai dur i gris sembla importar poc.Si volen verd, els veïns de Fort Pienc ja tenen el parc de l'Estació del Nord, on els gossos i les seves cagarades s'han fet els amos de l'espai. I si no en tenen prou i necessiten més oxígen, poden anar-se'n de passeig fins al parc de la Ciutadella i contemplar de pas la degradació de l 'Hivernacle.

- PUBLICIDAD -

Comentar

Enviar comentario

Enviar Comentario

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha