eldiario.es

Menú

Artur Mas: "Em preocupa el futur de Barcelona amb Ada Colau"

En una entrevista a La Vanguardia, el president de la Generalitat afirma que, sense la capital, el procés sobiranista està tocat

"Podem, o canvia molt, o afebleix el procés català", assegura

- PUBLICIDAD -
Mas se fija como objetivo ganar los comicios del 27S para asegurar el proceso soberanista

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha dit que li "preocupa el futur de Barcelona amb Ada Colau", que no canviarà la data de les pròximes eleccions catalanes i que, si guanya el 27 de setembre, no marxarà i seguirà liderant el procés sobiranista.

En una entrevista a La Vanguardia, Mas ha assegurat que l'inquieta "la capacitat que hi haurà per governar aquesta ciutat amb eficàcia, amb rigor i fins i tot amb sensibilitat". S'ha queixat que qui diu que seria un frau de llei fer una majoria alternativa a l'Ajuntament de Barcelona són els mateixos que ho van fer a ell en el passat.

El president català diu que segueix pensant que, sense Barcelona, el procés sobiranista està tocat i pot ser un pas enrere "segons les decisions que prengui l'equip de govern municipal". S'ha queixat que Ada Colau hagi parlat del seu partit referint-se a "mafiosos" i "lladres" i diu que, per trucar a una persona així, cal provar-ho perquè si no "és la santa Inquisició".

Per a Mas convocar les eleccions el 27 de setembre és "complir un compromís" i serà la manera de saber si hi ha o no una majoria sobiranista al Parlament, ja que ell no dóna per descomptat "que aquesta majoria existirà".

Ha insistit que si guanya les pròximes eleccions catalanes es quedarà i ha assegurat que el que està en joc el 27 de setembre és "qui lidera i quant sumem entre tots" perquè les "forces sobiranistes les ha de liderar el que quedi primer".

Sobre el tipus de candidatura que vol preparar, ha reiterat que la seva intenció és ampliar l'espai amb el concepte que ja va desenvolupar de la casa gran del catalanisme".

També ha reconegut que el cas Pujol els ha fet mal i ha explicat que Podem "o canvia molt, o afebleix el procés sobiranista català" i que des del punt de vista "del gran qüestionament de l'statu quo que és el projecte sobiranista, Podem és més reaccionari que progressista ".

- PUBLICIDAD -

Comentar

Enviar comentario

Enviar Comentario

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha