Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Artur Mas, sobre Escòcia: “El procés polític català se sent reforçat pel seu bon exemple”

El Parlament aprueba hoy la ley de consultas con la que Mas convocará el 9N

elDiario.es Catalunya

Barcelona —

“El terreny és ara una mica menys desconegut, el que cal és que sigui més acceptat”, ha declarat Artur Mas, president de la Generalitat, davant el referèndum per la independència celebrat ahir a Escòcia i la negativa de Mariano Rajoy de permetre una consulta a Catalunya. En una compareixença per valorar el no escocès, Mas ha insistit que “el missatge és positiu”, perquè demostra que es pot dur a terme una votació d'aquestes característiques en el si de la Unió Europea. “El procés polític català se sent reforçat pel seu bon exemple”, ha proclamat Mas, tot i que ell apostava pel a la independència d'Escòcia.

Una vegada més, el líder de l'Executiu català ha tornat a demanar al Govern espanyol que permeti la consulta sobiranista, i ho ha fet en aquesta ocasió destacant l'exemple del primer ministre britànic David Cameron, que aquest matí ha declarat que podria haver bloquejat la votaci , però no ho va fer perquè es considera un demòcrata. “Han acomodat els seus marcs legals per fer un exercici de democràcia en majúscules”, ha afirmat Mas. “L'error és bloquejar el procés polític, això no resol res, ho agreuja; per cada no de Madrid es desperta més animadversió a Catalunya contra l'Estat”, ha expressat el president. “El marc legal ha de servir per canalitzar les necessitats de la població”, ha afirmat.

“Aquest és el bon camí [el referèndum], i de fet l'únic”, ha declarat, per després ressaltar que “votar no divideix, sinó que uneix”. Mas considera que un 84,5% de participació en el referèndum escocès demostra que “el poble s'uneix a través del vot”, defensant posicions oposades “però acceptant el resultat”.

Finalment, Mas no ha volgut donar detalls del calendari que maneja el Govern per signar el decret de convocatòria de la consulta prevista per al 9 de novembre. Malgrat que el debat se celebra aquest divendres a les 16.30 h, i que se saldarà amb l'aprovació per àmplia majoria de la llei de consultes, Mas no ha volgut revelar quan signarà el decret. El que quedaria descartat és que sigui avui, segons ha avançat hores abans el coordinador de CDC Josep Rull.

Etiquetas
stats