Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El ataque limitado de Israel a Irán rebaja el temor a una guerra total en Oriente Medio
El voto en Euskadi, municipio a municipio, desde 1980
Opinión - Vivir sobre un polvorín. Por Rosa María Artal

Barcelona en Comú inicia la construcció d'un partit polític d'àmbit català

Ada Colau amb Xavier Domènech

elDiario.es Catalunya

No hi va haver temps en el plenari de Barcelona en Comú per ratificar la proposta de creació d'un partit polític, però la idea avança i es començarà a debatre en els espais de participació de la plataforma. “Barcelona en Comú dóna el tret de sortida del procés de construcció d'un espai polític d'àmbit català”, proclamaven ahir en un comunicat al final del plenari.

El seu objectiu és “consolidar l'espai polític dels comuns a Catalunya”, assumint els eixos tradicionals de Barcelona en Comú com la “radicalització democràtica”, la “defensa dels drets socials” i la “sobirania”. “A partir d'ara es comença a debatre una proposta i a treballar en aquesta construcció”, detalla el comunicat. La proposta, segons fonts de la plataforma, és un document intern que haurà de ser discutit -amb contrapropostes de modificació, si és necessari- en els eixos de treball.

“Activarem i treballarem amb altres projectes i candidatures municipalistes del canvi dels diferents territoris de Catalunya per construir aquest nou espai”, expressava Susanna Segovia, membre de la direcció de l'executiva de Barcelona en Comú. “Cal construir des de baix, fent xarxa, on tothom hi aporti, on el blindatge dels drets socials i del dret a decidir en el seu sentit més ampli siguin fonamentals”, afegia Segovia.

Les intencions de Colau de crear un partit polític d'àmbit català no són cap novetat, sobretot després de la victòria d'En Comú Podem a les eleccions generals. El pas endavant de la formació canviarà per força l'escenari de les formacions d'esquerres. Si fins ara Barcelona en Comú era el subjecte de la confluència on hi convergien partits com ICV, EUiA o Podem, ara la plataforma es converteix en un actor més entre les formacions.

Etiquetas
stats