eldiario.es

Síguenos:

Boletines

Boletines

Menú

CATALUNYA

El cercle de Barcelona de Podem avala dues llistes per la direcció municipal

A partir del 5 de desembre comença la campanya per triar Consell Ciutadà i Secretari General municipals

Els cercles de barri o de districte poden presentar altres candidatures a l'estructura barcelonina

- PUBLICIDAD -
Les dues candidatures de Podem Barcelona responen a les qüestions dels militants / João França

Les dues candidatures de Podem Barcelona responen a les qüestions dels militants / João França

Es posa en marxa el procés electoral per les estructures municipals de Podemos. Aquest diumenge a la mitjanit finalitza el termini per presentar candidatures, amb l'aval d'algun cercle, als Consells Ciutadans i Secretaris Generals municipals. El cercle de Barcelona ha avalat en una trobada oberta dues llistes i diversos candidats independents i és probable que es presentin més llistes avalades per cercles de barris o districtes.

Tot i les diferències internes, ha prevalgut un to constructiu en la presentació de les dues candidatures. Una, la que comptarà amb el suport de la direcció estatal del partit, compta amb algunes de les cares més visibles de Podem Barcelona així com activistes de moviments socials de la ciutat. Entre ells es troben els membres del Consell Ciutadà estatal Bea Rilova i Raimundo Viejo, membres de Guanyem Barcelona i també antics militants desencantats amb la CUP i EUiA.

Davant el malestar d'alguns per la incorporació de diverses persones que fins ara no havien participat al cercle, l'altra llista avalada ha estat constituïda únicament per membres de Podem Barcelona, que han convocat trobades obertes en les darreres setmanes per construir una llista i un programa per a l'organització municipal del partit.

Entre els assistents a la trobada d'aquest diumenge, hi ha qui ha remarcat la necessitat que, amb independència de quina surti escollida, tots els candidats segueixin treballant pel bé de la formació, cosa que han subratllat des de totes dues bandes.

Els candidats s'han de registrar a la plataforma de votacions de Podemos abans de la mitjanit i els candidats a Secretari General poden poden elaborar les seves llistes entre l'1 i el 5 de desembre. A partir de llavors començarà la campanya i està previst que Pablo Iglesias faci acte de presència a Barcelona en aquest període. Entre el 26 i el 30 de desembre es duran a terme les votacions.

De la mateixa manera que en les eleccions estatals, hi haurà la possibilitat de votar tots els candidats d'una llista en bloc de forma automàtica. Tot i això, Bea Rilova, de la llista que presenta candidats per les 25 places del Consell, ha reivindicat que a nivell municipal els membres del partit es coneixen i ha considerat que hi ha més facilitats per votar candidats individuals.

- PUBLICIDAD -

Comentar

Enviar comentario

Enviar Comentario

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha