Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Barcelona celebra un acte interreligiós per les víctimes: “Cal recollir el màxim de sensibilitats”

Record a la Rambla de Barcelona

Sònia Calvó

Fins a una dotzena de confessions religioses diferents participaran en l'acte en memòria de les víctimes que se celebra aquest dijous a Barcelona. L'Ajuntament, amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya, ha organitzat una cerimònia interreligiosa al Museu Marítim de Barcelona quatre dies després de la missa a la Sagrada Família. “Cal un acte de record de les víctimes que aculli el màxim de sensibilitats”, ha expressat la comissionada d'Immigració, Interculturalitat i Diversitat Lola López. Incloses les persones laiques i atees. “Per això no és únicament interreligiós, sinó interconviccional”, ha matisat.

L'acte se celebrarà a les 18 h i comptarà amb una capacitat per a 900 persones. En un primer moment, estava previst que se celebrés dins de les dependències del consistori, al Saló de Cent, amb capacitat per a 280 persones, però “a causa de l'alta expectativa que ha generat”, han decidit canviar la ubicació de l'esdeveniment i fer-ho en un lloc “amb més capacitat per a la ciutadania”, apunta López.

Està previst que hi participin diverses comunitats presents a la ciutat com les comunitats jueves, cristianes ortodoxes, cristianes catòliques, cristianes evangèliques, musulmanes, budistes, taoistes, Sikh, bahà'í, l'església de Jesucrist dels Sants dels Últims Dies i les comunitats hinduistes. També els col·lectius de tradició laica i atea. Per això, segons les previsions, es llegiran textos de caràcter humanista, fragments de la Bíblia, l'Alcorà, la Torà i un text budista. En l'organització també han col·laborat l'Associació UNESCO per al Diàleg interreligiós (AUDIR) i el Grup de Treball Estable de Religions (GTER). “Mai arribarem a totes les confessions i religions, però com a mínim l'esperit de l'acte és d'allò més inclusiu possible”, ha explicat López.

Ada Colau, Carles Puigdemont i Carme Forcadell assistiran a l'acte interreligiós i interconviccional. Cap membre del Govern espanyol ha confirmat per ara la seva assistència, tot i que “també s'han interessat”, assegura la comissionada.

La idea inicial de l'Ajuntament era celebrar l'acte interreligiós a la Sagrada Família, però la proposta va ser rebutjada. “Ens van dir que seria la normal de cada diumenge, i no es va considerar adequat”, ha explicat la comissionada d'Immigració, Interculturalitat i Diversitat. Des del consistori valoren aquest fet com una “pèrdua d'oportunitat cap a altres confessions, que s'haurien pogut adaptar”. Segons fonts consultades de la Sagrada Família, l'acte del passat cap de setmana estava “obert a qualsevol persona de qualsevol religió” i apunten que hi havia “un grup important de gent musulmana”.

El passat 20 d'agost la Basílica de la Sagrada Família va acollir una missa presidida per l'arquebisbat metropolità de Barcelona Joan Josep Omella. A la missa van assistir els reis d'Espanya, el president del Govern espanyol Mariano Rajoy, el president de la Generalitat Carles Puigdemont, així com les alcaldesses de Barcelona, Ada Colau, la de Cambrils, Camí Mendoza i la de Madrid, Manuela Carmena.

Amb l'acte d'aquest dijous l'Ajuntament també busca oferir una alternativa als que no puguin acudir a la manifestació de dissabte a la tarda a Barcelona, com, per exemple, “les persones grans que no puguin estar tanta estona a peu”, opina López.

A Cambrils també se celebrarà un acte interreligiós i interconviccional en homenatge a les víctimes i de rebuig a l'atemptat. Hi participaran l'alcaldessa, el conseller d'Interior, Joaquim Forn; el major dels Mossos, Josep Lluís Trapero; i, com és habitual, comandaments de la Policia Local i la Guàrdia Civil.

Etiquetas
stats