Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

La Barceloneta manifesta que les seves reivindicacions segueixen vigents

Manifestació dels veïns de la Barceloneta amb la bandera del barri / João França

João França

L'estiu ja queda lluny, però les reivindicacions que van treure els veïns de la Barceloneta als carres segueixen vigents. Amb una gran pancarta que deia “Per l'abolició dels pisos turístics” prop de tres centenars de veïns s'han manifestat de la plaça Catalunya fins a les portes de l'Ajuntament de Barcelona a la plaça Sant Jaume amb crits contra el model turístic i demanant la dimissió de l'alcalde.

Aquest estiu els veïns van començar a organitzar-se en una plataforma en resposta a la proliferació de pisos turístics al barri. L'augment dels pisos llogats a turistes enguany va fer esclatar una problemàtica que alguns col·lectius veïnals denunciaven des de feia anys. La 'turistificació' del barri ha ocasionat l'augment de preus de lloguer, l'expulsió de veïns del barri i desestabilitzat el teixit social.

Arran de les protestes, els veïns es reuneixen setmanalment amb la regidora del districte, Mercè Homs, i amb l'alcalde Xavier Trias, però encara no han rebut sol·lucions satisfactòries a les seves principals reivindicacions.

Després d'un estiu marcat per protestes, la intensitat de les manifestacions ha baixat i els portaveus de la plataforma lamenten la manca de suport d'associacions de veïns d'altres barris contra un model turístic que els afecta a tots. No obstant, altres barris de Barcelona s'organitzen per fer front a la problemàtica, tot i que no han pogut igualar l'impacte de les protestes de la Barceloneta. És el cas dels veïns de Ciutat Vella, la Sagrada Família o Poble sec.

Etiquetas
stats