Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El ataque limitado de Israel a Irán rebaja el temor a una guerra total en Oriente Medio
El voto en Euskadi, municipio a municipio, desde 1980
Opinión - Vivir sobre un polvorín. Por Rosa María Artal

Benítez va morir per “l'ús excessiu de la força” per part dels Mossos, segons l'Audiència de Barcelona

Els Mossos imputats en el cas Raval, el día de la seva declaració en el jutjat.

Benoît Cros

L'Audiència Provincial de Barcelona confirma les conclusions del Jutjat d'Instrucció encarregat del cas Raval 'i qualifica la mort de Juan Andrés Benítez de “violenta”. Segons l'opinió del magistrat de la secció tercera de l'Audiència, la mort de l'empresari va ser causada per l'“ús excessiu de la força” per part de vuit Mossos d'Esquadra. Els fets es van produir el 6 de novembre passat quan els agents de la policia catalana van reduir a Benítez al carrer Aurora de Barcelona.

En l'auto destinat a contestar a diferents recursos de la defensa, el magistrat afegeix que els agents van realitzar “una contenció excessiva i desproporcionada, no només pel que fa a la intensitat, sinó també a l'extensió temporal” i opina que l'actuació dels Mossos “resulta difícil de justificar”.

L'informe forense va concloure que existien tres causes principals de la mort de Benítez, a més de la contenció per part dels Mossos, la malaltia cardíaca de l'empresari i el seu consum de cocaïna (encara que l'informe va precisar que les quantitats trobades al cos eren mínimes). La jutge instructora va insistir en la responsabilitat dels agents i va preguntar retòricament si Benítez hagués mort sense els cops atestats pels Mossos.

Per totes aquestes raons, l'Audiència considera que “l'existència dels indicis sòlids de participació en els fets impedeix acollir el sobreseïment” i desestima els diferents recursos presentats pels advocats dels Mossos imputats.

El magistrat confirma també que el procediment haurà de seguir la via del jurat popular i rebutja els recursos interposats en aquest sentit. De moment segueixen imputats 10 agents, a més dels vuit implicats en la reducció de Benítez, un mosso que va netejar el bassal de sang i una agent que va requerir als veïns si van gravar imatges dels fets.

Etiquetas
stats