Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Brauli Duart deixa temporalment la presidència de la CCMA per motius de salut

Brauli Duart, president de la CCMA

elDiario.es Catalunya

Brauli Duart ha anunciat aquest divendres la seva intenció d'abandonar la presidència de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals de forma temporal per motius de salut, encara que es mantindrà al consell. Segons ha informat la mateixa Corporació, l'ens que agrupa les televisions i ràdios públiques de la Generalitat, Duart serà substituït per Núria Llorach, nomenada aquest mateix dilluns en un consell extraordinari i membre del consell des de 2008.

Segons ha explicat Duart, en aquesta nova etapa la seva comesa serà “col·laborar en el disseny de les estratègies de futur dels mitjans de la Corporació i, especialment, en potenciar les relacions de col·laboració i reciprocitat per fer realitat un espai comú de comunicació amb els pobles amb els quals compartim llengua, història i cultura”. Durant la seva intervenció al consell, el fins avui president també s'ha referit als ajustos de personal i salarials empresos durant el seu mandat. Segons Duart, la reducció en una tercera part dels recursos de la CCMA “ha obligat a la Corporació, per primera vegada en la seva història, a fer un esforç de contenció de la despesa i d'optimització de recursos d'una dimensió inèdita”.

La gestió de Duart ha estat marcada per un llarg conflicte laboral començat amb un expedient de regulació d'ocupació que va començar el 2013. Des de llavors, la direcció de Duart ha estat enfrontada amb els sindicats, una batalla que ha tingut com a punt àlgid la petició de la Corporació i la Fiscalia de 12 anys de presó per un treballador que, segons la direcció de la CCMA, hauria filtrat detalls sobre l'expedient de regulació d'ocupació que s'aplicava a la plantilla.

Per la seva banda, la nova presidenta, Núria Llorach, s'ha marcat com a prioritat “treballar per mantenir l'alt nivell de qualitat del servei de comunicació que presten els mitjans de la Corporació, com a mitjans nacionals de Catalunya”. Llorach, que ha agraït els resultats de la gestió de Brauli Duart, ha mostado la seva aposta per “un nou projecte empresarial que té com a objectiu essencial garantir l'èxit de l'actual model de servei públic i contribuir a la viabilitat futura de la Corporació”, segons informa la CCMA.

Etiquetas
stats