Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

CCOO i UGT s'assabenten per la premsa que Puigdemont els convoca a la cimera del referèndum

Joan Carles Gallego i Camil Ros en una foto d'arxiu

Tomeu Ferrer

Els sindicats majoritaris a Catalunya, UGT i CCOO, s'han vist sorpresos per l'anunci d'una cimera el 23 de desembre, convocada pel president de la Generalitat, Carles Puigdemont, per preparar el referèndum d'autodeterminació. Tant Camil Ros, (UGT), com Joan Carles Gallego (CCOO) asseguren que no han estat contactats prèviament a la convocatòria i que se n'han assabentat per la premsa.

Camil Ros, secretari general de la UGT de Catalunya, ha estat concís sobre la reunió del 23 de desembre. “No m'ha arribat res”, ha afirmat, respecte a la reunió. En aquest sentit ha puntualitzat que “no estic a Barcelona i no sé si la convocatòria s'ha rebut”. No obstant això, el líder ugetista ha avançat que “si arriba la invitació anirem”.

Per la seva banda, Joan Carles Gallego, secretari general de CCOO a Catalunya, ha estat més incisiu a l'indicar: “No hem rebut la invitació, i aquestes coses acostumen a saber-se abans que la informació arribi a través dels mitjans”. Gallego ha afegit: “Si ens convoquen, hi anirem, sempre que sigui per acompanyar un procés de negociació amb l'Estat. Sempre que l'objectiu sigui convocar una consulta acordada que doni resposta al dret a decidir”, ha explicat. En aquest punt ha afegit un polsim de pebre. “No hi anirem si darrere de la convocatòria veiem que només es vol donar la imatge que donem suport a determinades polítiques”, ha explicat.

Contra la 'parafernàlia'

Finalment, el líder de CCOO s'ha queixat del fet que “es facin convocatòries amb la urgència pel 23 de desembre” uan, tot i la insistència sindical, l'Executiu no convoca trobades per tractar el futur de la formació professional, o la Renda Garantida de Ciutadania.

UGT i CCOO han estat sempre organitzacions que a Catalunya s'han mostrat favorables a l'exercici del dret a decidir, una fórmula que políticament tots entenen com l'exercici del dret d'autodeterminació. En aquest sentit, van estar a favor de la convocatòria del 9N malgrat les grans diferències que mantenen amb els governs de l'antiga CiU i amb Junts pel Sí. Els dos sindicats han format part del Pacte Nacional pel Dret a Decidir (PNDD), els participants del qual ha convocat Puigdemont pel proper 23 de desembre.

Etiquetas
stats