Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

La CUP vol articular una candidatura “independentista i rupturista” al Parlament

Presentació de la candidatura a la Plaça del Rei de Barcelona

Europa Press

Barcelona —

El diputat de la CUP al Parlament Quim Arrufat ha defensat aquest dissabte la necessitat de “construir una candidatura excepcional, en clau independentista i rupturista, per declarar la independència i obrir un procés constituent”.

Ho ha dit en la presentació de la iniciativa 'Per la ruptura amb el règim del 78, el capitalisme i el patriarcat; independència cap a la República Catalana', que ha apostat per celebrar eleccions anticipades com més aviat millor per proclamar la independència.

La iniciativa es presentarà el dissabte 10 de gener en un acte al barri barceloní del Poblenou per presentar el seu projecte i la seva proposta política.

Arrufat ha reiterat que la CUP “no entrarà en la proposta de llista única” del president de la Generalitat, Artur Mas, i ha considerat imprescindible dissenyar un full de ruta alternatiu.

L'impulsor del moviment Crida Constituent David Caño ha explicat que estan treballant per elaborar una proposta metodològica que permeti iniciar la constitució d'aquesta candidatura, tot i que ha dit que es tracta d'un procés lent que requereix generositat política.

“Molts i molt forts”

Ha assegurat que “ser molts i molt forts és l'única manera de garantir que el procés cap a la independència avança”.

La iniciativa ha presentat un acord pel qual es compromet a no endeutar-se amb cap entitat financera i a limitar temporal i salarialment els seus càrrecs públics.

A més, aposten per buscar una alternativa a l'OTAN, la Unió Europea i el FMI, i impulsar un pla de xoc per revertir les polítiques d'austeritat i les privatitzacions, entre altres mesures.

Etiquetas
stats