Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Una denuncia de la extrema derecha lleva al límite al Gobierno de Sánchez
Crónica - El día que Sánchez se declaró humano. Por Esther Palomera
Opinión - El presidente Sánchez no puede ceder

La CUP trasllada al 3 de gener el Consell Polític decisiu per a la investidura de Mas

Els diputats de la CUP Albert Botran, Antonio Baños i Eulàlia Reguant

elDiario.es Catalunya

Barcelona —

El Consell Polític de la CUP que s'havia de celebrar el proper dissabte 2 de gener es trasllada al dia 3 al matí. La primera data es va fixar instants després de donar a conèixer l'empat inèdit entre militants de la CUP favorables a investir Mas i els que s'hi oposen, però l'organització ha decidit ara aplaçar el Consell 24 hores per manca de temps per preparar-lo, segons ha avançat l'ACN.

En aquesta trobada, el Consell Polític i el Grup d'Acció Parlamentària de la CUP hauran de desencallar el carreró sense sortida que va suposar l'empat a 1.515 militants sobre si s'ha d'investir o no l'actual president en funcions. Està previst que hi participin els representants de les assemblees territorials, els de les entitats que conformen la Crida Constituent, el secretariat nacional de l'organització i els seus 10 diputats al Parlament.

L'ajornament respon sobretot al fet que les assemblees territorials han de tenir temps per consensuar cadascuna d'elles un posicionament, i fins aquest dimecres no han rebut la documentació necessària per a poder fer-ho. De fet, les Assemblees Territorials Plenàries s'hauran de celebrar finalment el dia 2 de gener.

El més destacable són les dues propostes sobre les quals hauran de decidir: o traslladar al Parlament els resultats de l'Assemblea Nacional -això és 5 vots a favor i 5 en contra de Mas i, per tant, deixar-lo fora de la presidència per un vot- o donar-li dos vots com a “traducció de l'aposta de la CUP per la independència” i de “l'oposició a la continuïtat de les polítiques de retallades i privatitzacions”

D'aquesta reunió depèn el futur d'Artur Mas i de la legislatura que es pretenia encetar amb les eleccions del 27 de setembre. Si la CUP manté el seu 'no' a Mas, el proper escenari seran unes noves eleccions al mes de març, atès que Junts pel Sí ja ha assegurat que no canviarà la seva oferta. Si finalment es decanten per votar 'sí', el Parlament ja ha reservat els dies 5 i 7 per al ple d'investidura.

Etiquetas
stats