Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Camacho compara indirectament el procés català amb la violència del País Basc

Camacho, amb Cospedal aquest divendres.

Europa Press

Barcelona —

La presidenta del PP català, Alicia Sánchez-Camacho, ha lamentat aquest divendres que els populars han patit molt al País Basc i que ara estan patint a Catalunya, tot i que “de diferent manera”, el rebuig per part dels independentistes. “Som un partit que ha patit molt al País Basc, en molts punts d'Espanya. Ara estem patint, de diferent manera, però amb l'exclusió i el rebuig social a Catalunya”, ha dit durant el seu discurs al principi de la convenció política del PP. De fet, la dirigent conservadora ha vinculat indirectament el la sensació que tindrien els populars a Catalunya fent-la similar a la violència patida al País Basc.

La popular ha afegit: “Ens volen dir com hem de viure la nostra vida i educar els nostres fills. O estàs amb ells o no ets català. I això ho hem viscut en altres parts d'Espanya”. Camacho ha parlat del País Basc per agrair l'assistència a la convenció dels populars de la presidenta de la Fundació de Víctimes del Terrorisme, Maria del Mar Blanco, germana del regidor assassinat per ETA Miguel Ángel Blanco.

Per això, ha constatat que Catalunya ha estat una comunitat molt colpejada pel terrorisme, i s'ha dirigit a Blanco: “Un homenatge en la teva persona a tots aquells que han donat la seva vida per la llibertat i la democràcia com els nostres regidors que van ser assassinats aquí, a Catalunya”.

Ha afegit que la democràcia no té preu, que és la garantia de llibertat, concòrdia i democràcia, i que el seu partit és precisament “el que garanteix la llibertat la concòrdia i la democràcia a Catalunya, el País Basc i Espanya”.

El PP és garantia

A més, ha reivindicat que el seu partit és la “garantia” que els catalans segueixin sent espanyols i europeus i, per tant, que fracassi el procés sobiranista impulsat pel president Artur Mas.

Ha llançat un missatge de tranquil·litat i seguretat als catalans i tots els espanyols -“el PP evitarà que ens treguin d'Espanya i d'Europa”- i ha destacat que aquesta convenció serà punt d'inflexió sobre la situació de Catalunya, ja que combatran amb la veritat les falsedats i llegendes creades per CiU i ERC per impulsar el seu projecte polític independentista, ha dit.

“No només tenen sentiments dels independentistes, també els tenim els que ens sentim catalans i espanyols”, ha continuat la popular, que ha carregat contra la Catalunya actual del pensament únic en què, al seu parer, sembla que només puguin opinar els independentistes.

Camacho ha erigit el PP català com a peça clau en el futur immediat de Catalunya: “Els catalans ens necessiten molt més del que ells creuen. Necessiten polítics seriosos i rigorosos amb projectes sòlids i realistes, que no els venguin fum i ni els portin al precipici”.

Només pot ser el PP

En al·lusió a l'auge que les enquestes li pronostiquen a Ciutadans, Camacho ha reivindicat que a l'independentisme “només se li pot fer front amb un partit seriós que governa” com el PP, amb presència al Congrés i al Parlament Europeu, cosa que Ciutadans no té.

Molt crítica amb Artur Mas perquè el responsabilitza de la radicalització de la societat catalana, ha dit que el PP ha de traslladar a Espanya que a Catalunya “no hi ha una majoria separatista”, sinó una majoria de catalans que volen seguir sent espanyols.

“Catalunya no seria el que és sense la resta d'Espanya, i Espanya no pot concebre el seu futur sense Catalunya”, ha sentenciat Camacho, que ha advertit Mas que no acceptarà lliçons de patriotisme d'algú que divideix i fractura als catalans, al·lega.

La presidenta del PP català ha avisat Mas que l'única cosa que projecta internacionalment és el fracàs del seu pla sobiranista, i li ha retret que genera preocupació a la UE per “voler convertir Europa en l'Europa de la Torre de Babel”.

Agraïment a Cospedal

Sánchez-Camacho ha agraït la presència a la convenció de la secretària general del PP, Dolores de Cospedal, a la qual ha responsabilitzat que les relacions del PP i el PP català passin pel millor moment de la seva “història”.

En un altre discurs, el secretari general del PP català, Jordi Cornet, ha demanat que l'ajuda del partit a nivell estatal perquè tota Espanya sàpiga que la majoria de catalans volen seguir sent espanyols, perquè “no és veritat que amb la independència millorin les coses ”.

La intervenció de Sánchez Camacho es va en en context de l'anunciada ofensiva dels dirigents del Partit Popular per aconseguir que els catalans se sentin més integrats amb Espanya, tal com va avançar el president del govern central, Mariano Rajoy, que va emmarcar aquesta iniciativa en un pla que tindria com a objectiu contrarestar l'hegemonia independentista en el camp de la mobilització i de l'externalització internacional del plet català

Etiquetas
stats