eldiario.es

Síguenos:

Boletines

Boletines

Menú

CATALUNYA

Catalunya Ràdio denuncia l'aplicació de la 'Llei Mordassa' contra una de les seves periodistes

La policia va identificar Mercè Alcocer mentre intentava accedir a una entrada lateral de l'Audiència Nacional treballant en la cobertura del cas Pujol

- PUBLICIDAD -
Mercè Alcocer, redactora de Política de Catalunya Ràdio

Mercè Alcocer, redactora de Política de Catalunya Ràdio 324.cat

La periodista Mercè Alcocer, de la secció de política de Catalunya Ràdio, ha estat denunciada per la delegació del govern espanyol a Madrid per una "infracció greu de desobediència a l'autoritat" en aplicació de la Llei Mordassa, segons denuncia la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) en un comunicat. La suposada infracció s'hauria comés el dia 20 de febrer del 2016, just davant de la seu de l'Audiència Nacional a Madrid, mentre feia seguiment del cas Pujol.

La periodista assegura que "els agents van entorpir en tot moment la tasca informadora dels periodistes amb un zel excessiu". "Es va impedir als mitjans accedir als advocats i al fiscal, dins i fora de les dependències judicials. En no poder acostar-me per obtenir declaracions, vaig voler accedir-hi per un carrer lateral a l'entrada de l'Audiència, i allà em van demanar la documentació", explica Alcocer a través del comunicat. "No sé exactament quina és la desobediència que se m'atribueix", afegeix.

"Es tracta d'un cas de sanció administrativa a un periodista en l'exercici de la seva professió en l'espai públic", critica la CCMA, que rebutja "una situació que suposa l'impediment als professionals dels mitjans de comunicació de l'exercici lliure de la professió, entesa com un bé imprescindible per a la salut de la democràcia".

- PUBLICIDAD -

Comentar

Enviar comentario

Enviar Comentario

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha