eldiario.es

Menú

Colau respon a les acusacions de crispació recordant a Sarrià que la desigualtat és “l’enemic comú”

La cap de llista de Barcelona en Comú fa una crida als veïns perquè s’agermanin contra els desequilibris econòmics que "colpegen tots els barris"

Remarca que per primer cop hi ha una alternativa que planta cara al model de ciutat de CiU que “posa catifes vermelles” a la precarietat

Afirma que els resultats electorals no són previsibles i que les eleccions del 24 de maig no es guanyaran amb enquestes, si no a les places

- PUBLICIDAD -
Ada Colau se dirige al público de Sarià durante un mitin / ERIC CATALÀ

Ada Colau es dirigeix al públic de Sarià durant un mitin / ERIC CATALÀ

La desigualtat és “l’enemic comú perquè colpeja tots els barris”.  Així ha respost Ada Colau als que l’acusen de fomentar la crispació per denunciar durant la campanya els desequilibris de la ciutat. Aprofitant que l’acte electoral d’aquest dilluns se celebrava al barri benestant de Sarrià, la candidata de Barcelona en Comú ha deixat clar que “parlar de desigualtats no vol dir voler enfrontar uns barris contra uns altres” com han assegurat CiU i PP, sinó reclamar la mateixa igualtat d’oportunitats. “No volem barris de primera ni de segona”, ha afirmat.

Per a Colau, el principal responsable d’haver posat “catifes vermelles a la precarietat” i de que avui les diferències de renda abismals que hi ha entre els barris de Barcelona ocupin l’eix central del debat electoral és CiU. I no només, segons el seu parer, per haver desenvolupat a Barcelona durant quatre anys “un model de ciutat més desigual” amb el suport del PP, sinó també per haver aplicat les retallades a Catalunya i per haver recolzat a Madrid la reforma laboral i el rescat de la banca. Davant d’això, Colau va reclamar als veïns que “s’agermanin contra la desigualtat”.

Ada Colau, alcaldable por Barcelona en Comú, en un mitin en Sarrià / ENRIC CATALÀ

Ada Colau, alcaldable per Barcelona en Comú, durant un mitin a Sarrià / ENRIC CATALÀ

Tot i que la campanya de Colau té com a objectiu prioritzar els barris més abstencionistes de la ciutat que, majoritàriament coincideixen amb els districtes més pobres, l’acte d’aquest dilluns a Sarrià té un simbolisme especial perquè el barri ha estat tradicionalment un feu de CiU i del PP. A les eleccions del 2011, Xavier Trias va obtenir el 47,9 dels vots mentre que Alberto Fernández va obtenir el 22,2% dels vots. La tercera força, els socialistes, no van arribar ni al 10% dels vots.

Barris Municipals2015 Sarrià

Barris Municipals2015 Sarrià

Tanmateix, a l’acte celebrat a la plaça de Sarrià hi havia tanta gent que els organitzadors han fet curt de cadires. A més, es dóna el cas que el grup de Barcelona en Comú d’aquest barri és un dels més actius de la formació a nivell de ciutat. La raó, segons han explicat en un intent de trencar amb les visions estereotipades, és que a Sarrià, tot i superar la mitjana de renda de Barcelona, la crisi també ha fet molt de mal, sobretot entre la gent gran. La falta d’equipaments, els dèficits de mobilitat i transport públic i l’encariment de l’habitatge són alguns dels problemes que s’han incrementat per les retallades.

Pel que fa a les enquestes, Colau ha tornat a demanar calma i a explicar que només el fet que hi hagi una “alternativa real” al model de ciutat de Trias ja és “una gran notícia”. La cap de cartell de Barcelona en Comú ha centrat part del seu discurs a parlar del medi ambient i ha proposat augmentar la protecció del parc natural de Collserola. Tanmateix, quan més aplaudiments ha rebut és quan ha afirmat que per primera vegada els resultats del 24M “no són previsibles i el futur està obert” perquè les eleccions “es guanyaran a les places”.

Ada Colau charla con una vecina de Sarrià tras un mitin en el barrio / ENRIC CATALÀ

Ada Colau xerra amb una veïna de Sarrià després d'un mitin al barri / ENRIC CATALÀ

- PUBLICIDAD -

Comentar

Enviar comentario

Enviar Comentario

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha