Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Barcelona posa en marxa un paquet d'habitatge públic de 1.145 pisos de lloguer

Bloc ocupat per la PAH per habitatge social al barri de La Bordeta

elDiario.es Catalunya

L'administració de Colau vol acabar el mandat amb un parc de lloguer públic de 2.000 habitatges. Per aquest motiu, aquest dimecres l'Ajuntament de Barcelona ha encarregat al Patronat Municipal d'Habitatge (PMHB) que activi la promoció del primer gran paquet d'habitatges, que comptarà amb 1.145 pisos repartits en 10 solars de propietat municipal, als districtes de Sants- Montjuïc, Sant Martí, Sant Andreu i Nou Barris.

Amb aquesta nova promoció, sumada a les que ja estan en construcció o tràmit, l'Ajuntament de Barcelona en Comú vol “donar un salt endavant” en la creació d'un parc públic de lloguer que compti amb 2.000 nous habitatges al final de la legislatura, segons ha explicat el consistori en una nota de premsa. La resta, altres 1.016, estan ja en marxa, bé en obres (498) o bé en tràmit per iniciar-se (518). A això caldria sumar sumar uns altres 2.000 que pretenen crear amb la col·laboració d’altres promotors, sobretot cooperatives que impulsen nous models de tinència i d’ús dels habitatges sense afany de lucre, per tal d'arribar als 4.000 nous habitatges assequibles.

Les promocions es realitzaran en 10 solars propietat de l'Ajuntament, en concret a: Carrer Ulldecona 68-70 i illes D1 i D del sector 8, a la Marina del Prat Vermell; als carrers Puigcerdà 100-102, Maresme, 97-91 i Lluís Borrassà, 23-35, a la zona de Besòs-Maresme; a la Carretera de Ribes, 51-65, Trinitat Vella; al carrer Escolapi Càncer, 10, a Torre Baró; i als carrers S'Agaró sense número i Via Favència, 275, a Trinitat Nova.

El consistori estima la inversió total en aquest projecte en uns 110 milions d'euros, a desenvolupar entre els exercicis 2016 i 2019. Els terrenys sobre els quals es projectaran les més de mil nous habitatges són tots de titularitat pública i estan qualificats urbanísticament per a la construcció d'habitatge protegit, encara que fins ara estaven buits i pendents de desenvolupament urbanístic des de fa quatre anys.

En el cas de la zona del Besòs-Maresme, les noves construccions enllacen amb el pla previst en el projecte del 22@ per a la renovació del teixit urbà del Poblenou, igual que els de Torre Baró i Trinitat Nova, que desenvoluparan actuacions previstes, sent el primers blocs destinats al lloguer social pel que fa a Trinitat Nova. Pel que fa a la Marina del Prat Vermell, hi haurà tant construccions ja planejades en àrees urbanitzades com vacants en el nou barri en construcció. Finalment, a Porta Trinitat Vella, Via Favència i Lluís Borrassà la construcció es realitzarà mitjançant illes mixtes d'equipament i habitatge.

L'Ajuntament pretén que els concursos d'arquitectura es celebrin en els propers 5 mesos. El PMHB ha convocat ja els 5 primers, per al disseny dels edificis als carrers Puigcerdà, Ulldecona, Lluís Borrassà, Escolapi Càncer i S'Agaró. La resta es realitzaran en els primers 4 mesos de 2016, segons la intenció de l'Ajuntament.

Etiquetas
stats