Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Diàleg sobre el 'periodisme en reconstrucció' a la llibreria Altaïr

Josep Carles Rius en la presentació de 'Periodismo en reconstrucción' al Col·legi de Periodistes

elDiario.es Catalunya

La llibreria Altaïr celebra aquest dijous, a les 7 de la tarda, un col·loqui amb motiu de la presentació de Periodismo en reconstrucción, del periodista Josep Carles Rius. L'autor conversarà amb la periodista Neus Tomàs, el fotoperiodista Samuel Aranda, i Roberto Herrscher, periodista i escriptor. Presentarà l'acte Pere Ortín, director d'Altaïr Magazine.

El llibre Periodismo en reconstrucción, editat per la Universitat de Barcelona, aborda la crisi de la premsa i el repte d'aconseguir un ofici més lliure i independent. L'impacte d'Internet, l'aposta per grups multimèdia i la recessió del 2008, són tres grans culpables de la crisi de la premsa escrita. Però hi ha una quarta que va ser la primera a arribar, la crisi de credibilitat i confiança. Com més informació hi ha, més necessària és la funció del periodista. Verificar, interpretar i analitzar aquest cabal d'informació per donar-li sentit, que serveixi per conèixer i comprendre la realitat. Sobre aquests desafiaments tracta el llibre i el diàleg a la llibreria Altaïr (Gran Via, 616, de Barcelona).

Josep Carles Rius va ser degà del Col·legi de Periodistes i sotsdirector de La Vanguardia. Ara és president de la Fundació Periodisme Plural, que edita Catalunya Plural, El Diari de l'Educació, El Diari del Treball i El Diari de la Sanitat. Neus Tomàs és directora adjunta d'El Periódico i una de les cronistes de política més respectades. Samuel Aranda publica els seus reportatges en mitjans com The New York Times o Le Monde, i ha rebut, entre altres, premis com el World Press Photo (2012) o l'Ortega i Gasset (2016). Roberto Herrscher és director del màster en Periodisme BCN-NY, i ensenya periodisme narratiu, cultural, social i de memòria històrica en altres universitats d'Europa i Amèrica. És autor de El arte de escuchar i de Periodismo narrativo, entre altres títols.

Etiquetas
stats