Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Dimiteix el director d'Atenció a la Infància i l'Adolescència de la Generalitat (DGAIA), Ricard Calvo

El director general de la DGAIA, Ricard Calvo

El director general d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (DGAIA), Ricard Calvo (ERC), dimiteix després d'assegurar que s'ha vist “sobrepassat” per “la càrrega i la intensitat” que suposava compaginar el càrrec al Govern amb el de regidor a l'Ajuntament de Girona. Calvo nega que hagi cobrat dos sous per aquests càrrecs i diu que segueix implicat en el procés sobiranista.

Calvo va ser elegit el maig de 2015 regidor d'ERC a l'Ajuntament de Girona, on formava part de les llistes com a independent. Poc després, es va afiliar al partit. Al gener de 2016 va ser nomenat director general de la DGAIA. Un càrrec que des de llavors ha compaginat amb el de regidor al consistori. Ara, dimiteix i abandona la primera línia política. Ho ha comunicat al departament que encapçala Dolors Bassa (ERC) i també ha entrat un escrit al consistori on renúncia a l'acta de regidor.

Assegura estar “cansat” i diu que en la decisió pesa “la suma de la tensió diària i la intensitat” de la direcció general que assegura que “és molt exigent, que treballa amb temes sensibles i constantment és focus d'atenció”. Calvo ha recordat especialment la situació viscuda en els últims mesos en els Centres d'Acollida de menors.

Recorda, però, que Catalunya es veu desbordada quan segons diu cada mes arriben un centenar de menors no acompanyats que ha d'atendre la Generalitat, “fa un any eren 60 i ja ens portàvem les mans al cap” assegura.

Calvo anuncia que seguirà militant a ERC i que està completament implicat amb el procés sobiranista. “Treballaré amb il·lusió perquè arribem a ser una República independent, però des d'una altra posició”, assegura.

Etiquetas
stats