Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

ERC rebutja una comissió d'investigació pels diners sense declarar de Pujol

Anna Simó, portaveu d'ERC.

Europa Press

Barcelona —

ERC no donarà suport a la petició de crear una comissió d'investigació al Parlament de Catalunya per esclarir el comportament de Jordi Pujol i els seus diners sense regularitzar a l'estranger. Així ho ha afirmat la portaveu d'ERC, Anna Simó, que segons ha argumentat rebutja la proposta per venir de mans del PP català, de qui considera que “no té cap credibilitat per presentar aquesta petició”.

En roda de premsa aquest dilluns, Simó ha dit que “qui ha d'investigar això són les autoritats fiscals i judicials”, cosa que ha exigit que es faci de forma ràpida i diligent, i ha demanat a la família Pujol que faciliti tota la informació que se li requereixi sobre la procedència dels diners.

“Els que ara demanen una comissió d'investigació no tenen credibilitat”, ha dit Simó en al·lusió a la líder del PP a Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, a qui ha acusat de no voler comparèixer al Parlament pel cas Método 3. “No donarem suport a la petició”, ha sentenciat Simó.

La petició de crear una comissió d'investigació la registrarà aquest dilluns el PP, segons la pròpia formació, però és probable que compti amb el suport d'altres partits que ja havien manifestat la seva voluntat que Pujol doni explicacions en seu parlamentària, com ICV-EUiA, PSC i Ciutadans.

Retirada del 'Molt honorable'

Simó també ha demanat que “es retirin totes les prerrogatives a Pujol com a expresident”, cosa que, segons ella, ERC ja li ha demanat en privat el Govern apel·lant a la Llei 6/2013 que regula l'estatut dels presidents. Entre aquestes prerrogatives hi ha el sou vitalici per haver estat president, el despatx, i el tractament de Molt Honorable.

La portaveu ha destacat la importància que CiU “recuperi la credibilitat i es regeneri en un moment en què s'està construint un nou país” que, segons ella, s'ha de basar en la transparència, la separació de poders i la democràcia interna de les institucions. En paral·lel, Simó ha rebutjat “qualsevol utilització bruta d'aquest cas perquè CiU no és Catalunya i Pujol tampoc”, i ha demanat que no es barregi el procés sobiranista amb el cas d'evasió fiscal que afecta l'expresident català.

Crítiques al PSOE

Simó també ha censurat que el nou líder del PSOE, Pedro Sánchez, hagi comparat l'independentisme amb la violència de gènere, tenint en compte que demostra “molt poc respecte per la ciutadania de Catalunya”.

“Li demanem que tingui una actitud més institucional i lleial”, ha sentenciat Simó, que també ha reiterat la credibilitat que té el procés sobiranista perquè, segons ella, compta amb el suport majoritari de tots els catalans i institucions.

Etiquetas
stats