Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La izquierda busca reconstruirse ante el nuevo ciclo político
El PP de Ayuso bloquea la investigación de los negocios de su pareja
Opinión - 'Un español cuenta algo muy sorprendente', por Isaac Rosa

EUiA anirà finalment amb En Comú Podem gràcies a un acord d'última hora a les llistes

Joan Josep Nuet

Arturo Puente

La pressió fins l'últim minut exercida per EUiA per obtenir llocs en les llistes que els garanteixin entrar al Congrés ha donat resultat. La formació germana d'IU a Catalunya acudirà finalment a les eleccions amb la coalició En comú Podem, on també s'integra Barcelona en comú, Podem i ICV. Segons el pacte, que s'ha tancat a primera hora d'aquesta tarda, EUiA obté el número 7 a la llista per Barcelona i l'1 de la província de Tarragona.

Les negociacions s'han succeït durant tot el matí i la direcció d'EUiA ha jugat fort per arrencar un acord més favorable, seguint els desitjos expressats pels seus afiliats en la consulta de dimecres passat. Com a element de pressió, el secretari general Joan Josep Nuet ha anunciat a mig matí que la seva formació signaria a les 15 h la coalició amb l'Izquierda Unida d'Alberto Garzón “si no hi havia canvis”

Per donar més credibilitat a la seva categoria, el partit havia enviat a Madrid un membre de la direcció, Jordi López, que ha tuitejat la seva intenció de signar el pacte amb IU.

Els comunistes esperaven que l'oferta més bona d'En Comú Podem arribés, com finalment ha passat. En el si d'EUiA les diferents corrents tenien visions diferents sobre com s'havia concórrer a les eleccions del 20-D, que van solucionar amb unes mesures de mínims aprovades pel Consell Nacional el passat 31 d'octubre.

Nuet va carregar amb duresa aquest dijous contra En Comú Podem, titllant de “vella política” la forma amb què s'estava conformant la candidatura de confluència d'esquerres a Catalunya. Nuet va assegurar que s'estava gestant una confluència que afecta “milers de militants” en “reunions de 18 persones” i que oferien a la seva formació “condicions vergonyoses”.

Etiquetas
stats