eldiario.es

Menú

EUiA anirà finalment amb En Comú Podem gràcies a un acord d'última hora a les llistes

La formació aconsegueix el número 7 per Barcelona i l'1 per Tarragona, condicions que havien marcat com a mínims per concórrer amb En Comú Podem

El secretari general d'EUiA, Joan Josep Nuet, ha anunciat a mig matí que saltaven de la coalició, com a mesura de pressió per obtenir millors condicions

Nuet va carregar amb virulència contra En Comú Podem, de qui va assegurar estar tancant en "reunions de 18 persones" acords que afecten "milers de militants"

- PUBLICIDAD -
Nuet (EUiA) ve en la elección de Romeva los "nervios de la lista del presidente"

Joan Josep Nuet

La pressió fins l'últim minut exercida per EUiA per obtenir llocs en les llistes que els garanteixin entrar al Congrés ha donat resultat. La formació germana d'IU a Catalunya acudirà finalment a les eleccions amb la coalició En comú Podem, on també s'integra Barcelona en comú, Podem i ICV. Segons el pacte, que s'ha tancat a primera hora d'aquesta tarda, EUiA obté el número 7 a la llista per Barcelona i l'1 de la província de Tarragona.

Les negociacions s'han succeït durant tot el matí i la direcció d'EUiA ha jugat fort per arrencar un acord més favorable, seguint els desitjos expressats pels seus afiliats en la consulta  de dimecres passat. Com a element de pressió, el secretari general Joan Josep Nuet ha anunciat a mig matí que la seva formació signaria a les 15 h la coalició amb l'Izquierda Unida  d'Alberto Garzón "si no hi havia canvis"

Per donar més credibilitat a la seva categoria, el partit havia enviat a Madrid un membre de la direcció, Jordi López, que ha tuitejat la seva intenció de signar el pacte amb IU.

Els comunistes esperaven que l'oferta més bona d'En Comú Podem arribés, com finalment ha passat. En el si d'EUiA les diferents corrents tenien visions diferents sobre com s'havia concórrer a les eleccions del 20-D, que van solucionar amb unes mesures de mínims aprovades pel Consell Nacional el passat 31 d'octubre. 

Nuet va carregar amb duresa aquest dijous contra En Comú Podem, titllant de "vella política" la forma amb què s'estava conformant la candidatura de confluència d'esquerres a Catalunya. Nuet va assegurar que s'estava gestant una confluència  que afecta "milers de militants"  en "reunions de 18 persones" i que oferien a la seva formació "condicions vergonyoses".

- PUBLICIDAD -

Comentar

Enviar comentario

Enviar Comentario

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha