Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Els Mossos reincorporen els vuit agents imputats per la mort de Juan Andrés Benítez

Companys dels mossos implicats els van acompanyar a declarar / EFE

elDiario.es Catalunya

Barcelona —

La policia catalana ha reincorporat els vuit agents imputats per la mort de Juan Andrés Benítez, veí del Raval de Barcelona que va morir després de ser reduït amb violència pels Mossos d'Esquadra. La direcció del cos no ha esperat a que es tanqui judicialment cas.

Els agents han estat traslladats de destinació i no tornaran a la comissaria de Ciutat Vella -on hi ha més mossos imputats, també per agredir a un periodista-. Els afectats s'incorporaran a altres serveis policials, segons han indicat fonts del Departament d'Interior.

Malgrat que aquests mossos segueixen imputats per la mort - i per presumpta obstrucció a la justícia i coacció-, la policia catalana ha aixecat la suspensió amb tres arguments: “A la vista de les declaracions en seu judicial” dels policies ; la modificació de l'informe de la Policia Nacional i la ampliació de l'informe forense, segons ha esgrimit en un comunicat.

El conseller d'Interior de la Generalitat, Ramon Espadaler, va suspendre els agents el 4 de novembre després que la titular del Jutjat d'Instrucció 20 de Barcelona, Eva Moltó , n'hi ha imputat pels presumptes delictes contra la vida, la integritat moral, obstrucció a la justícia i coaccions, situació processal que no ha canviat.

La decisió de suspendre en les seves funcions als mossos imputats es va produir després que en successives etapes apareguessin gravacions de les que es podia deduir una actitud de la policia diferent de la corresponent a la primera versió donada pel cos policial en conèixer la mort de Juan Andrés Benítez .

Etiquetas
stats