eldiario.es

Síguenos:

Boletines

Boletines

Menú

CATALUNYA

Els Mossos confirmen que obeiran qualsevol ordre dels tribunals sobre el 9-N

La policia autonòmica es reafirma en el que va avançar el conseller d'Interior, Ramon Espadaler, i afirma que compliran el mandat dels tribunals en la jornada de participació d'aquest diumenge 

La Fiscalia investiga si la cessió de locals públics per al 9-N constitueix delicte

- PUBLICIDAD -
La Fiscalía investiga si la cesión de locales públicos para el 9N es delito

La Fiscalia investiga si la cessió de locals públics és delicte.

El cos de Mossos d'Esquadra està a disposició del poder judicial per complir les seves ordres si aquest decidís actuar contra el procés participatiu del 9-N. Així ho ha confirmat la policia autonòmica aquest migdia en saber que la Fiscalia Superior de Catalunya ha obert diligències per determinar si poden utilitzar locals públics dependents de l'Administració per dur a terme el procés de diumenge. Segons ha assegurat un portaveu, els Mossos, com a policia judicial que són, obeiran qualsevol mandat rebut dels jutges i els tribunals, també el de tancar locals o retirar urnes si els ho ordenessin.

El conseller d'Interior, Ramon Espadaler, ja va avançar la postura del cos policial dijous passat, quan va afirmar que "els Mossos d'Esquadra no estan al servei del ministre ni del conseller, sinó al servei dels tribunals, els jutges i de la Fiscalia, i actuaran amb total professionalitat, com no pot ser d'una altra manera". Espadaler ha assegurat que l'ordre de retirada d'urnes era "improbable" però que, en cas de produir-se, el cos policial actuaria "d'acord amb la legalitat".

La Fiscalia Superior de Catalunya ha informat aquest dissabte que ha obert diligències d'investigació a instàncies de la Fiscalia General de l'Estat per determinar si l'ús de locals públics per part de la Generalitat de Catalunya per a la celebració de la consulta del 9N pot ser constitutiva de delicte. Segons han detallat, l'objectiu és investigar si la cessió d'espais municipals, com centres educatius públics o altres locals de l'administració, per a col·locar les urnes seria delicte en un marc de suspensió del Tribunal Constitucional.

- PUBLICIDAD -

Comentar

Enviar comentario

Enviar Comentario

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha