Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Els diputats de Podem al Parlament reclamen noves eleccions per sortir del bloqueig polític a Catalunya

Albano Dante i Pablo Iglesias, en un acte de Catalunya Sí que es Pot

elDiario.es Catalunya

Barcelona —

Els quatre diputats de Podem que integren el grup parlamentari de Catalunya Sí que es Pot han reaccionat als resultats de l'assemblea de la CUP demanant eleccions per sortir d'un “escenari que continua endinsant-se en un carreró sense sortida”, en referència al bloqueig de la legislatura fruit de les desavinences entre la CUP i Junts pel Sí amb la investidura d'Artur Mas. Segons aquests diputats, l'alternativa a Mas passa per “noves eleccions que donin un futur de més equitat a la gent de Catalunya”, una via que, segons ells, “després del 20D és més possible que mai”.

Així s'han expressat Albano Dante, Àngels Martínez Castells, Jessica Albiach i Joan Giner –els quatre diputats de Podem dins CSQEP– en un comunicat per valorar el sorprenent empat en l'assemblea de la CUP. En el document reiteren que “la solució més democràtica, més lògica i més sana per a la societat catalana és acceptar la necessitat d'unes noves eleccions i treballar per la celebració d'un referèndum”. La via del referèndum, fins ara rebutjada per l'Estat, seria ara més a prop gràcies al paper determinant que pot jugar Podemos en la investidura del president espanyol, segons els diputats.

En el comunicat, els representats parlamentaris de Podem subratllen que les negociacions entre la CUP i Junts pel Sí es construeixen sobre “un punt de partida erroni” que impossibilita l'acord: “No hi ha cap mandat democràtic per tirar endavant un procés d'independència”, asseguren, en contra del que plantegen les formacions sobiranistes.

Etiquetas
stats