Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Els Pujol prenen mesures legals per evitar la investigació dels seus comptes

L'expresident Jordi Pujol

Agències

Els Pujol comencen a moure la seva defensa per frenar la investigació judicial. Aquest dimarts els seus representants han presentat als jutjats d'Andorra dos escrits sota gran expectació cinc minuts abans del tancament. Per una banda, una querella, ja anunciada fa uns dies, contra la filtració de les seves dades bancàries, que acusa un extreballador de la Banca Privada d'Andorra o Andbank, les entitats on van tenir diners. Per l'altra, sol·liciten al govern andorrà que no faciliti al jutge Pablo Ruz les dades que sol·licita.

La defensa de la família de Jordi Pujol ha preparat un recurs contra la comissió rogatòria que va enviar el Ruz a finals de juliol a les autoritats andorranes per obligar les entitats financeres a facilitar la informació sobre els comptes bancaris. La família de l'expresident demanarà, però, que no s'admeti a tràmit aquesta petició.

Segons va avançar el Diari d'Andorra, el recurs esgrimeix que la investigació de Ruz es basa en una prova “il·legal”, ja que la informació sobre els comptes dels Pujol hauria estat obtinguda de manera il·lícita. Els advocats de la família consideren que la petició d'informació té una finalitat estrictament “política” i que té l'objectiu de posar traves al procés sobiranista de Catalunya. A més, al·leguen que el jutge no justifica la sol·licitud d'informació amb cap element que demostri que hi ha hagut suborn o tràfic d'influències i que el que es pretén fer és un “escanejat global” de totes les activitats del matrimoni Pujol Ferrussola a Andorra.

Pel que fa a la querella, es posa per la via penal contra un individu acusat d'haver comès un suposat delicte de vulneració del secret bancari. Els Pujol sospiten d'una persona en concret que podria ser un treballador d'un dels dos bancs i presentaran un conjunt d'indicis que, al seu parer, demostrarien que hauria filtrat el detalls dels comptes que la família té a Andorra. En el cas que es demostri la revelació de secrets es podria considerar que l'entitat bancària és responsable civil dels fets.

Etiquetas
stats