Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Els bombers aprofiten la treva del vent per intentar controlar el foc de l'Empordà

L'incendi del Baix Empordà afecta 400 hectàrees.

EFE

Foixà (Girona) —

Unes seixanta dotacions de bombers han treballat tota la nit per establir el perímetre de l'incendi declarat ahir a la comarca gironina del Baix Empordà, que segons les últimes dades ha cremat 400 hectàrees però n'afecta un total de 1.000. Després de la reunió que mantenen els responsables del centre de comandament a Camallera s'actualitzaran el nivell d'incidència.

Segons els Bombers de la Generalitat, els treballs se centren especialment en el flanc dret de les flames, situat al municipi de Colomers, i al cap del foc, al de Foixà. Cinc mitjans aeris, tres helicòpters bombarders i dos avions de vigilància i atac, ja s'han incorporat a les tasques d'extinció atès que la velocitat del vent ja els permet volar.

La tramuntana ha donat aquest matí una mica de treva a la tasca dels bombers, però tot i així el foc segueix sense estar controlat. El centre de comandament considera les pròximes hores clau per combatre les flames. A partir de les 11 h el conseller d'Interior, Ramon Espadaler, s'ha reunit amb els 13 alcaldes de la zona.

A causa de l' incendi, una cinquantena de persones van ser evacuades ahir a la nit.

La carretera C-66, una via principal que circula entre Girona i Palafrugell, s'ha tallat al trànsit a l'altura de la localitat de la Pera per facilitar la tasca dels vehicles de bombers. El transport escolar s'ha suspès als municipis més afectats pel foc com són Vilopriu, Colomers, Jafre i Foixà.

Etiquetas
stats