eldiario.es

Síguenos:

Boletines

Boletines

Menú

CATALUNYA

Els que es resisteixen al terreny electoral celebren l'aniversari del 15-M a Plaça Catalunya

Diversos col\·lectius s'han retrobat a la plaça i han reprès el crit de "Ningú no ens representa"

- PUBLICIDAD -
La pancarta de l'aniversari del 15-M abans de l'inici dels debats / ENRIC CATALÀ

La pancarta de l'aniversari del 15-M abans de l'inici dels debats / ENRIC CATALÀ

Mentre molts dels que es van trobar a les places fa quatre anys  batallen en una ajustada contesa electoral, altres han optat per tornar a les places i celebrar l'aniversari. "Ningú no ens representa" era el crit que recordaven aquest divendres en una roda de premsa els convocants. La lluita, diu la convocatòria, continua als carrers.

La capacitat de convocatòria i el domini sobre la Plaça Catalunya ja no són els mateixos. Aquest dissabte l'inici de les activitats previstes s'ha hagut d'aplaçar mitja hora perquè l'Escola de Sardanes d'El Corte Inglés ocupava tot l'espai de la plaça. Tot i això, la catedràtica jubilada d'economia Miren Etxazarreta, que ha fet una conferència sobre les pensions, ha insistit en què "el 15-M segueix molt viu, tot i els alts i baixos, perquè a més és quelcom que ve de més enrere i es va consolidar llavors".

La catedràtica Miren Etxezarreta durant una de les moltes xerrades de l'aniversari del 15-M / ENRIC CATALÀ

La catedràtica Miren Etxezarreta durant una de les moltes xerrades / ENRIC CATALÀ

A la presentació d'aquest quart aniversari s'ha volgut remarcar,  com s'ha fet en altres ocasions, que allò que va sorgir a les places segueix viu en col·lectius que treballen temes concrets o a nivells més locals. És el cas de Tanquem els CIEs, l'Assemblea Groga en defensa de l'educació, la plataforma antirepressiva Rereguarda en Moviment, o els Iaioflautas, presents aquest divendres i dissabte un altre cop a la plaça Catalunya. Col·lectius nascuts després del 15-M, amb el seu mateix ADN, molts dels quals han rebut un reconeixement en un acte organitzat a la plaça aquest dissabte.

La Comissió Cuina del 15-M segueix activa participant en moltes activitats / ENRIC CATALÀ

La Comissió Cuina del 15-M segueix activa participant en moltes activitats / ENRIC CATALÀ

Uns dels protagonistes d'aquest aniversari són els condemnats per haver participat a les protestes d'Aturem el Parlament. Després d'un llarg procés judicial i de ser absolts a l'Audiència Nacional, el Tribunal Suprem finalment va revocar la sentència absolutòria i va condemnar vuit dels acusats a tres anys de presó. Un d'ells va assegurar el divendres que la protesta convocada des de la plaça per rodejar el Parlament "va ser un acte empoderador, perquè vam lluitar contra la seva violència, la violència de les retallades".

La mare d'un dels condemnats va intervenir per expressar "l'orgull" dels familiars que s'han organitzat en una assemblea de suport. "La sentència diu que els condemnen per tres anys per aixecar les mans i dir que no els representaven", va apuntar. També va disparar contra "alguns que també estaven a les places i ara recullen el fruit en vots, i encara esperem un posicionament clar en defensa de la seva llibertat", va declarar.

Dos habituals de les manifestacions celebren el 15-M a la plaça / ENRIC CATALÀ

Dos habituals de les manifestacions celebren el 15-M a la plaça / ENRIC CATALÀ

També van prendre la paraula a la roda de premsa els treballadors subcontractats de Telefónica que porten 40 dies en vaga indefinida. "Aquesta lluita no és només de Telefónica sinó de totes les empreses en aquesta situació de precarietat", va assegurar un portaveu. I el suport dels col·lectius presents a la plaça mostra que també ho veuen com una lluita contra la precarietat que fa quatre anys ja es denunciava allà mateix.

Els assistents han decorat la plaça per celebrar l'aniversari del 15-M / ENRIC CATALÀ

Els assistents han decorat la plaça per celebrar l'aniversari del 15-M / ENRIC CATALÀ

- PUBLICIDAD -

Comentar

Enviar comentario

Enviar Comentario

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha