Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Enterrat sota una caravana per protestar contra la MAT

L'activista es troba encadenat dins un cotxe enterrat just a sota de la roulotte que es veu a la imatge. (Foto: Plataforma no a la MAT)

elDiario.es Catalunya

Un activista contrari a la MAT s'ha enterrat aquest dimecres per protestar contra la construcció del traçat d'aquesta línia d'alta tensió (400.000 volts) que travessa les comarques de Girona. Quan els operaris de Red Eléctrica s'han presentat a la finca aquest matí per començar les obres de la torre número 66, s'han trobat amb un forat on hi havia enterrat un cotxe -amb el jove a dins-, i sobre el qual hi havien col·locat una caravana amb les rodes punxades. Des de llavors, els Mossos d'Esquadra i els bombers han intentat desallotjar l'activista, i després d'algunes escenes de tensió amb altres activistes, per ara han aconseguit retirar la caravana, segons informa ACN.

Per dur a terme l'acció, l'activista a ideat un complex sistema: fa temps va cavar un forat, hi va col·locar un cotxe dins i després la caravana al damunt. I en acabat, va construir un accés directe des de la caravana fins al cotxe amb un sistema de bidons, que ha fet servir aquest matí quan ha vist que els operaris entraven a la finca. Ara, segons els bombers s'ha d'actuar amb molta cura perquè el terreny és inestable.

El jove compta amb el suport del propietari dels terrenys afectats, un dels pocs que no ha acceptat encara que li expropïin els terrenys però que, tot i això, ha hagut de veure com Red Eléctrica hi entrava a iniciar els treballs, al·legant que es tracta d'un projecte d'utilitat pública. Precisament la zona on s'ha enterrat avui l'activista, a la localitat gironina de Viladasens, és de les més perjudicades, ja que hi ha masies i veïnats diseminats pel terme municipal que quedaran amb les torres d'alta tensió a tocar. Inclús més a prop del límit que va fixar la Generalitat -prohibit cap habitatge a menys de 100 metres de la línia-, un fet que Red Eléctrica va qualificar d'excepció.

L'acció té lloc quan s'estan acabant d'aixecar les torres del tram 2 de la MAT, entre Bescanó i Santa Llogaia d'Àlguema, unes obres després de les quals el traçat sencer de la línia quedarà complert -a l'espera d'entrar en funcionament el primer semestre del 2015.

A més d'intentar socórrer l'activista, els Mossos d'Esquadra han carregat contra la vintena de persones concentrades en suport de l'acció. Els agents volien aixecar una tanca per delimitar la finca, però els activistes els han recriminat que es tractava d'una propietat privada, i han intentat evitar-ho. Ha estat llavors quan la policia ha carregat, i algunes persones han respost llançant objectes contundents als mossos.

Etiquetas
stats