Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La confesión de la pareja de Ayuso desmonta las mentiras de la Comunidad de Madrid
El plan del Gobierno para indemnizar a las víctimas de abusos agita la Iglesia
Opinión - El pueblo es quien más ordena todavía. Por Rosa María Artal

Espadaler demana comparèixer al Parlament pel cas de Juan Andrés Benítez

Apartados del cuerpo los ocho mossos d'Esquadra imputados en el caso del Raval

EFE

Barcelona —

El conseller d'Interior, Ramon Espadaler, ha demanat aquest dimarts comparèixer al Parlament per explicar l'actuació dels Mossos d'Esquadra durant la violenta reducció de Juan Andrés Benítez, veí del Raval, que va morint, en un episodi que ha provocat que vuit agents hagin estat imputats i apartats del cos.

En un escrit remès aquest matí al Parlament, al qual ha tingut accés Efe, Espadaler demana comparèixer davant la Comissió d'Interior de la Cambra catalana per informar sobre la detenció de l'empresari Juan Andrés Benítez, el passat 5 d'octubre, i sobre “els fets posteriors”.

Espadaler ha demanat formalment comparèixer davant la Cambra catalana després que ahir diversos grups reclamessin la seva presència al Parlament després de conèixer-se que la jutge que investiga el cas havia imputat als vuit agents que van participar en l'operatiu.

En una interlocutòria, la titular del Jutjat d'Instrucció número 20 de Barcelona imputa als agents els delictes contra la integritat moral, contra la vida, per obstrucció a la justícia i per coaccions, ja que entén que suposadament no es van limitar a efectuar maniobres per reduir l'empresari, sinó que li van donar cops de puny i puntades de peu i després van intentar destruir proves.

Després de transcendir la imputació dels vuit agents, el mateix Espadaler va comparèixer d'urgència ahir al migdia davant els mitjans per comunicar que havia acordat de forma cautelar apartar del cos i suspendre de sou i feina als mossos, davant la “gravetat” de l'acusació.

Davant les crítiques dels partits de l'oposició a Catalunya, Espadaler ja va deixar clar ahir que estava disposat a comparèixer a la Cambra catalana les vegades que calgui, encara que va evitar respondre sobre si tenia o no previst destituir el director dels Mossos, Manel Prat, com li reclamen des de l'oposició.

Espadaler havia comparegut públicament dijous passat davant la premsa per qüestionar l'informe elaborat per la Policia Nacional, que concloïa que els agents havien propinat almenys cinc cops al cap a l'empresari, i per reptar a la policia a demostrar les seves acusacions.

Etiquetas
stats