Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

FOTOGALERIA | Les dones prenen els carrers de Barcelona el 8-M

Una dona fa el gest feminista davant la capçalera de la manifestació

Sandra Lázaro (fotos)

Milers de dones han marxat aquest dimarts per Barcelona amb motiu del 8 de març per reivindicar els valors feministes i contra el patriarcat. La manifestació ha sortit des de plaça Universitat a les 19 hores i ha recorregut el centre de la capital catalana després d'una capçalera en la qual es podia llegir “Juntes en la diversitat contra el patriarcat i el capital”.

La reivindicació ha estat plena de càntics i crits reivindicatius, que no han deixat canya dreta. “La talla 34 m'apreta la patata”, “No som amigues, ens mengem la figa” o clàssics com “polla violadora, a la liquadora” han conduït la riuada de gent, que exhibien alguns cartells com aquest, que enllaça les actuals reivindicacions de gènere amb la repressió contra les bruixes.

Durant la marxa han tingut lloc reivindicacions de tall laboral, amb menció explícita a conflictes com els d'Eulen o Caprabo.

El treball sexual i l'economia de les cures han estat una altra de les reivindicacions constants durant els parlaments, que han tingut lloc en finalitzar la manifestació a plaça Sant Jaume. Membres de col·lectius com Aprosex, Genera o el Col·lectiu Hetaira han reivindicat la dignitat de la prostitució.

A la manifestació hi han assistit cares conegudes de la política catalana. Entre elles la de l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i algunes regidores del seu govern municipal, a més de representants d'ERC, PSC, ICV, la CUP o Podem.

Etiquetas
stats