Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El ataque limitado de Israel a Irán rebaja el temor a una guerra total en Oriente Medio
El voto en Euskadi, municipio a municipio, desde 1980
Opinión - Vivir sobre un polvorín. Por Rosa María Artal

Festes de Gràcia: carrers guarnits, concerts i activitats socials

Festes de Gràcia 2014

El barri de Gràcia de Barcelona ja ha donat el tret de sortida a la festa major que comença aquest divendres dia 15. Activitats per a petits i grans, concerts per tots els gustos i carrers guarnits són els ingredients d’una festa major que no para de guanyar visitants. Durant vuit dies, els carrers de Gràcia es converteixen en un món de fantasia i les places en espais de reflexió i oci.

Les decoracions dels carrers de Gràcia criden l’atenció d’un públic cada vegada més massiu. Divuit carrers, un més que l’any passat, conformaram la decoració de les festes de Gràcia: es deixa de guarnir el carrer de la Fraternitat de Dalt i s’incorporen el carrer de la Providència i la travessia de Sant Antoni, que no s’engalanava des de feia 40 anys.

Ja fa dies que els veïns treballen durament en el muntatge de les figures i les decoracions de temàtiques ben diverses que han preparat durant mesos. Tota una feina que porta milers de persones a passejar-se pels carrers durant els dies de la Festa Major, un fet que ha obligat l’organització a marcar sentits únics de circulació en sis carrers per tal d’assegurar la fluïdesa en moments de màxim aforament.

Taller d’emprenedoria

Les places també seran espais de tallers, concerts i altres activitats. A la Plaça de la Vila s’hi podrà veure Cesk Freixas o Oques Grasses i la Plaça del Diamant serà l’escenari del swing. Per la seva banda, la Plaça del Sol es mourà a ritme de folk i rumba catalana amb Pepet i Marieta o Germà Negre i la Plaça Rovira i Trias acollirà un altre cop el Festigàbal, amb els concerts del Petit de Ca l’Eril, Pony Bravo o La Banda Municipal del Polo Norte els dies 17 i 18.

Però no només la música serà protagonista aquests dies. La Plaça de la Revolució serà una àrea dedicada al talent social i a l’emprenedoria i la Plaça de la Virreina acollirà dues fires relacionades amb el món artesanal i de productes etiquetats en català.

Festes alternatives

Les Festes de Gràcia, tanmateix, no s’entendrien sense les seves alternatives. La Festa Major Popular de la Vila de Gràcia a la Plaça del Raspall acollirà concerts, animació infantil, teatre i àpats populars entre el 15 i el 21 d’agost. Així mateix, les Festes Llibertàries de Gràcia, entre el 15 i el 17 d’agost, concentraran activitats musicals amb àpats populars, exposicions i xerrades.

Etiquetas
stats