Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La izquierda presiona para que Pedro Sánchez no dimita
Illa ganaría con holgura y el independentismo perdería la mayoría absoluta
Opinión - Sánchez no puede más, nosotros tampoco. Por Pedro Almodóvar

La Fiscalia General i la de Catalunya tenen diferències sobre la querella del 9N

La Fiscalía General y la de Cataluña liman sus diferencias sobre la querella del 9N

EFE

Madrid —

La cúpula de la Fiscalia General de l'Estat i de la de Catalunya es van reunir dimecres a Madrid per llimar les seves diferències respecte a les acusacions de la querella que estan ultimant contra el president de la Generalitat, Artur Mas, per les possibles responsabilitats penals derivades del 9N.

Segons han informat a Efe fonts jurídiques, la reunió es va dur a terme a petició de la Fiscalia de Catalunya per les divergències que manté respecte a l'esborrany de la querella que li va remetre la Fiscalia General de l'Estat.

Fonts de la Fiscalia General han confirmat que a la reunió hi va haver un intens debat jurídic per l'existència de “criteris diferents en la qualificació jurídica dels fets” que preveu el text, tot i que ha rebutjat que hi hagués hagut “tensió” en la trobada.

La Fiscalia de Catalunya va rebre fa uns dies un primer esborrany de querella, que es dirigeix contra el president català, Artur Mas, la vicepresidenta, Joana Ortega, la consellera d'Educació, Irene Rigau, i el conseller d'Interior, Ramon Espadaler, i que proposa acusar dels delictes de prevaricació i desobediència, entre d'altres.

Dimarts al matí, el fiscal en cap de Catalunya Romero de Tejada va reunir fiscals de la Fiscalia Superior de Catalunya, que després d'estudiar l'esborrany de la querella van proposar atenuar el seu abast i limitar l'acusació contra el Govern català a un delicte de desobediència, que no comporta pena d'inhabilitació.

La Fiscalia de Catalunya, a més, planteja la necessitat d'excloure de la querella a Espadaler, a qui l'esborrany inicial proposa imputar per la confecció de les paperetes i urnes del 9N -que van elaborar presos de les presons catalanes-, encara que aquest conseller no és el responsable del sistema penitenciari català.

A la reunió, celebrada a la seu del ministeri públic, han assistit el fiscal general de l'Estat, Eduardo Torres-Dulce, acompanyat del responsable de la Secretaria Tècnica, Jaume Moreno, i, per part de la Fiscalia de Catalunya, el fiscal superior, José María Romero de Tejada, i el seu número dos, el tinent fiscal Francisco Bañeres.

Al final de la reunió, la Fiscalia General no ha comunicat oficialment si el Ministeri Fiscal interposar finalment la querella i s'ha limitat a suggerir que serà el fiscal català el que prengui finalment la decisió.

Etiquetas
stats