Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Flash-mob de Caritas a la plaça de Sant Jaume per una vivenda digna

Participants en l'acte reivindicatiu de Caritas a Barcelona   FOTO: Caritas

Siscu Baiges

Barcelona —

Tres centenars de persones, amb màscares blanques, han participat, el matí d’aquest dijous 27 de novembre, en una acció flah-mob a la plaça de Sant Jaume, a Barcelona, per reclamar que les administracions donin solució a la necessitat que tothom tingui accés a una vivenda digna i adequada. L’acte ha estat organitzat per Xarxa d’Atenció a Persones Sense Llar (XAPSLL), del treball de la qual es beneficien la major part dels participants a l’acció, i s’ha fet coincidint amb la commemoració del Dia de les Persones sense Llar, el proper diumenge.

Teresa Bermúdez, responsable del programa Sense Llar i Vivenda de Càritas Diocesana de Barcelona, entitat que forma part de la XAPSLL, ha reclamat que “el 2015, ningú no es quedi sense una vivenda digna a Barcelona”.

Unes 870 persones dormen al carrer a Barcelona

Unes 3.000 persones no tenen llar a Barcelona, segons dades d’aquesta Xarxa, de les quals 870 dormen al carrer, 1.451 ho fan en equipaments oferts per aquesta entitat i 595 malviuen en assentaments precaris. A Espanya es calcula que hi ha unes 30.000 persones sense casa i sense sostre mentre que, alhora, hi ha tres i milions d’habitatges buits.

Aquesta acció s’ha realitzat, simultàniament, en d’altres ciutats espanyoles, sota el patrocini de Càritas, la Federació de Centres per la Integració d’Ajuda a Marginats, la Federació d’Entitats de Suport a les Persones Sense Llar, la Xarxa d’Atenció a Persones Sense Llar i la Plataforma contra l’Exclusió Residencial i a Favor de les Persones Sense Llar de Biscaia.

Al final, s’ha donat lectura al Manifest de la campanya de les persones sense llar 2014 que impulsa Càritas, que acaba dient “La teva llar pot substituir el món, el món mai pot substituir la teva llar”.

Etiquetas
stats