eldiario.es

Menú

La Generalitat va enviar al jutge del 3% un informe que constatava irregularitats en l'obra pública d'Artur Mas

L'informe destaca la "subjectivitat" i l'important marge de "discrecionalitat" que hi havia a Infraestructures.cat durant els governs de Mas

- PUBLICIDAD -
La antigua Gisa se presenta como acusación particular en causa ligada al 3 %

L'antiga Gisa es presenta com a acusació particular en causa lligada al 3% EFE

La Generalitat va remetre el mes de febrer passat al jutge del Vendrell (Tarragona) que investiga el 3% de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) un informe en el qual constatava una reguera d'irregularitats en les licitacions i adjudicacions d'obra pública en els governs d'Artur Mas.

L'informe, avançat per El Periódico de Catalunya, es va començar a elaborar per ordre del consell d'administració de l'empresa de licitació d'obra pública de la Generalitat, Infraestructures.cat, l'antiga Gisa, després que el jutge del Vendrell requerís informació sobre una desena d'expedients de contractació durant el govern de l'antiga CiU.

El document analitzava la licitació i adjudicació de 30 obres públiques escollides aleatòriament i la conclusió deixa en una posició molt delicada l'etapa de govern d'Artur Mas (2011-2015). Així mateix, l'informe destaca la "subjectivitat" i l'important marge de "discrecionalitat" que hi havia a Infraestructures.cat durant els governs de Mas.

"La barreja de subjectivitat i d'absència de criteris concrets proporciona un marge de discrecionalitat prou important per decidir sobre l'adjudicació", indica el document, que ressenya una reguera d'anomalies en la tramitació d'obres públiques: des d'"alteracions" en els processos de licitació fins a falta d'informes i "subjectivitat" a l'hora d'avaluar les propostes, en valorar més l'oferta tècnica, que és més subjectiva, que l'econòmica. Tot legal sobre el paper, però irregular a la pràctica.

De fet, des de l'entrada d'ERC al nou Govern Puigdemont i a Infraestructures.cat, el seu president, Joan Jaume Oms, ja no forma part de la Taula de Contractació de l'empresa i és aliè a cada licitació. També s'ha establert un nou sistema de puntuació que introdueix la responsabilitat mancomunada de tots els components que participen en la valoració tècnica de les ofertes, de manera que es documenta qualsevol canvi de criteri que es faci.

Així mateix, l'empresa està personada com a acusació particular en la causa judicial sobre l'actuació del seu exdirector general en l'etapa de Mas, Josep Antoni Rosell, imputat per la seva suposada participació en el cas del 3%.

- PUBLICIDAD -

Comentar

Enviar comentario

Enviar Comentario

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha