Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El ataque limitado de Israel a Irán rebaja el temor a una guerra total en Oriente Medio
El voto en Euskadi, municipio a municipio, desde 1980
Opinión - Vivir sobre un polvorín. Por Rosa María Artal

La Generalitat filtra que els interins tornaran a treballar el 100% de la jornada i recuperaran el seu salari

Manifestació dels treballadors del sector públic de la Generalitat

Tomeu Ferrer

Barcelona —

Els funcionaris interins de la Generalitat, uns 6.500, recuperaran l'any vinent la seva jornada laboral habitual i també el seu salari complert. Fa gairebé tres anys el govern de Catalunya va decidir retallar un 15% la jornada laboral dels interins, cosa que suposava, al mateix temps, una retallada en la mateixa proporció del seu salari.

La mesura, segons Xavier Casas, responsable d'UGT a la Generalitat, es comunicarà oficialment pel govern als sindicats en la reunió d'aquest divendres de la Mesa General de la Funció Pública. La recuperació es farà tant si l'any vinent hi ha nous pressupostos com si s'han de prorrogar els actuals. Segons ha pogut saber el sindicat de diverses fonts prou fiables. Fins ara la recuperació de la situació salarial dels interins que treballen a les dotze conselleries de la Generalitat es condicionava a un nou pressupost.

Situacions dramàtiques

UGT va posar com a condició per avançar en la negociació global dels salaris dels empleats públics, on els sindicats pretenen recuperar les pagues extraordinàries, que prèviament es resolgués el problema salarial i de treball dels funcionaris interins. Casas explica que “la situació en aquest col·lectiu començava a ser dramàtica. S'han donat casos de desnonaments, de persones que han tornat a viure amb els pares ja que es tracta d'un grup laboral molt fràgil”. La solució és, segons els sindicats relativament senzilla perquè equiparar els salaris esmentats tindria, afirmen, un cost d'uns 30 milions.

La reunió de la Mesa que negocia els salaris de la funció pública a Catalunya podria aconseguir un acord que suposi recuperar les dues pagues extres. Fins ara el govern parlava d'actualitzar la situació dels funcionaris només si s'aconseguia pactar un nou pressupost. Casas assegura que l'import de la regularització salarial dels funcionaris, que avalua en uns 300 milions és possible. Els diners poder sortir de la renegociació de les condicions de Fons de Liquiditat Autonòmica (FLA) aconseguida amb el Govern central, que només en el cas català suposa una reducció de la despesa de mil milions, diu UGT.

Etiquetas
stats