Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El Govern espanyol redueix la consulta catalana a un “inútil exercici antidemocràtic”

El Gobierno considera "inútil" el 9N y estima que la actitud de Mas dificulta el futuro

Agències

Madrid —

El Govern espanyol ha qualificat d'“exercici antidemocràtic i inútil” el procés de participació que s'està celebrant a Catalunya i ha recordat que el seu resultat no tindrà cap tipus d'efecte jurídic. Des de Moncloa s'avisa a més de que l'actitud d'Artur Mas, que s'ha responsabilitzat davant la Fiscalia, dificulta molt el futur.

El Govern no ha difós cap comunicat oficial com a reacció a la jornada de votació del 9-N, però ha traslladat a Efe i Europa Press que segueix considerant-la un succedani sense efecte. El president del Govern central, que va tancar el seu discurs de dissabte a Càceres amb la promesa que mentre ell sigui president no es posarà en joc la unitat d'Espanya, s'ha referit al 9-N: “Se li podrà dir com es vulgui, però ni és un referèndum, ni és una consulta ni és res que se li assembli”. També va afirmar que “no produeix cap efecte”.

La decisió de Mas d'ignorar el Tribunal Constitucional, suposa un gest “antidemocràtic”, a més d'inútil pel seu nul efecte jurídic. I per això Moncloa insisteix que aquest gest de seguir cap endavant “no li suposarà cap tipus d'avantatge política” quan la qüestió torni a formar part de les converses entre Mariano Rajoy i Artur Mas.

El president ja ha anunciat la seva intenció de dirigir-se immediatament a Rajoy mitjançant una carta i el mateix Rajoy es va referir a la represa del diàleg però “dins de la Constitució” que Mas “recuperi el seny”. No obstant això, les fonts de Moncloa precisen que “el comportament de Mas dificulta molt el futur”.

Etiquetas
stats