Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La confesión de la pareja de Ayuso desmonta las mentiras de la Comunidad de Madrid
El plan del Gobierno para indemnizar a las víctimas de abusos agita la Iglesia
Opinión - El pueblo es quien más ordena todavía. Por Rosa María Artal

El Govern es presentarà en bloc davant el TSJC si admet la querella del 9-N

Homs celebra que Junqueras vaya a la conferencia de Mas y dice que ignora su contenido

Europa Press

Barcelona —

El Govern de Catalunya es presentarà en bloc davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TJSC) si admet a tràmit la querella de la Fiscalia General contra el president de la Generalitat, Artur Mas; la vicepresidenta, Joana Ortega, i la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, per impulsar el procés participatiu del 9-N. Així ho ha acordat el Consell Executiu en la primera reunió del Govern després de la presentació de la querella, segons ha informat el portaveu de la Generalitat, Francesc Homs.

El també conseller de la Presidència ha explicat que, a més de personar-se, la voluntat del Govern és que tots els consellers declarin davant el TSJC. Segons Homs, l'executiu en la seva totalitat “es considera corresponsable del 9-N” i aquesta consideració l'ha volgut tornar a fer aquest dimarts, en la primera reunió que han mantingut Mas i els seus consellers després de la querella. “De manera clara i meridiana ho deixem dit i ho volem subratllar després de la interposició de la querella”, ha afegit Homs, poc abans que acabi el termini perquè els ciutadans que no van votar el 9 de novembre puguin fer-ho, fins a les 17 h d'aquest dimarts.

El full de ruta de Mas

En relació a la presentació del full de ruta de la Generalitat posterior al 9-N, Francesc Homs ha celebrat que el líder d'ERC, Oriol Junqueras, assisteixi aquesta tarda a la conferència que el president, Artur Mas, pronunciarà per donar les primeres pistes sobre unes possibles eleccions anticipades i recollir suports de les entitats independentistes.

“Valorem positivament aquest gest que està fent”, ha afirmat Homs en relació a Junqueras, que va ser convidat personalment, igual que altres representants polítics, pel que ha aplaudit que finalment assisteixi a la conferència a l'auditori del Fòrum. Homs no ha avançat el contingut del discurs de Mas perquè el desconeix -ha dit-, i ha recordat que el mateix Mas ja va explicar que hi treballaria tot sol.

Etiquetas
stats