Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El Grup de Treball contra la Corrupció insta el Govern a personar-se en el cas Urdangarín

Presentació del Grup Anticorrupció al Parlament de Catalunya. / x_net_

Siscu Baiges

Barcelona —

El Grup de Treball contra la Corrupció a Catalunya ha entregat una carta a Presidència de la Generalitat on sol·licita que l’administració autonòmica “es personi com a part perjudicada en el procediment Palma Arena per defensar els interessos de la ciutadania que representa”. Els càlculs realitzats per aquest Grup eleven per damunt dels 150.000 euros la quantitat que la Generalitat podria recuperar pels impostos impagats a Catalunya per Iñaki Urdangarín i Cristina de Borbón, donada la seva implicació en aquest cas, investigat per l’Audiència Provincial de Palma de Mallorca.

Aquest Grup es va presentar fa uns dies al Parlament de Catalunya, on també s’ha anunciat, avui, la presentació d’aquesta carta. S’han fet arribar cartes similars al conseller d’Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, i les agències tributàries catalana i espanyola. El formen Xnet, 15MpaRato, Cafè amb Llet, la Federació d’Associacions de Veïns de Barcelona, el diputat de les CUP David Fernández, president de la Comissió parlamentària d’investigació sobre el Frau i l’Evasió Fiscals i les Pràctiques de Corrupció Política, i compta amb el suport de la Comissió Anticorrupció del Partit X.

Simona Levi, membre impulsora del Grup, ha explicat que, en trobar-se el procés Palma Arena molt avançat, la Generalitat no pot personar-se com a acusació però sí que pot fer-ho com a part perjudicada. Ha dit també que la iniciativa els va arribar a través de la Bústia X, oberta perquè els ciutadans presentin les seves denúncies, i ha lamentat que el govern català no hagi pres aquesta iniciativa, davant les pèrdues de recaptació que ha patit l’administració tributària catalana per l’actuació d’Urdangarín.

Albano Dante, de Cafè amb Llet, ha dit que “el govern català té una ocasió magnífica per demostrar la sobirania de la qual parla tant i utilitzar la ”estructura d’Estat“ de l’Agència Tributària Catalana per defensar els interessos de la ciutadania”. David Fernández ha recordat el precedent que existeix i que el propi president de la Generalitat, Artur Mas, va anunciar en la seva compareixença al Parlament, el passat 9 de febrer, quan va explicar que l’agència tributària catalana havia obert una investigació d’ofici l’estiu passat arran de la confessió de Jordi Pujol que havia amagat diners a l’estranger durant 34 anys. “A la Generalitat li pertoca l’obligació de recuperar tot el que ens han robat. No acceptarem cap grau de convivència i deixadesa”, ha afegit.

“A partir d’ara ens erigim com a vigilants. La pilota està al taulat de la Generalitat”, ha conclòs Albano Dante.

Etiquetas
stats