Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

La proximitat de les municipals empeny Guanyem a començar a concretar el programa

Membres dels eixos temàtics de Guanyem Barcelona es troben per posar en comú les seves propostes

João França

La candidatura impulsada per Guanyem Barcelona a les municipals té molta feina per endavant. Les eleccions al proper mes de maig requereixen un ritme molt diferent a l'idoni per un projecte que es pretén construir des de baix. L'objectiu que es van marcar a la darrera presentació era començar el 2015 amb llistes i programa i el matí de diumenge el van dedicar a donar més concreció al darrer.

Des de l'inici de curs unes 400 persones treballen en els diversos eixos temàtics de Guanyem, grups formats per persones, implicades o no en l'estructura de la candidatura, que desenvolupen àmbits concrets. Així és com es va construint el programa de la formació, però tot i l'intens treball intern, els responsables de comunicació, coordinació o portaveus de Guanyem demanen començar a concretar elements del programa per poder comunicar les propostes de la candidatura.

Ahir es van trobar per primer cop els membres dels diferents eixos, així com dels grups de Guanyem els barris –que són la principal porta d'entrada per qui vulgui implicar– per posar en comú la feina feta. Durant tot el matí van presentar els seus primers documents els grups de turisme, urbanisme, participació, transparència i govern local, economia, gènere, sanitat, educació, treball, migració i cultura, per després discutir-los en petits grups amb persones de diversos eixos o barris.

Programa transversal

La trobada va apuntar el caràcter transversal que tindrà el programa. “Hem de remarcar que diem Guanyem la Salut, no Guanyem la Sanitat, perquè l'atenció sanitària és només un –molt important– de tots els determinants socials de la salut”, deien des d'aquest àmbit, amb el que apuntaven que “la salut ha d'entrar en totes les polítiques, quan parlem d'habitatge, de transport o d'alimentació”.

En l'àmbit educatiu també es va mostrar un enfoc ampli. “Hem de defensar no només l'ensenyament sinó una educació per tota la població de Barcelona, de totes els edats”, es plantejava en un grup de debat. La presentació del document afegia que “les escoles han d'estar integrades en el seu entorn”.

De cara al proper dia 29 es prepara un nou acte públic de Guanyem per seguir treballant en el programa. De moment, però, des del nucli dur de Guanyem hi ha que ha volgut expressar una demanda als eixos: “ens heu de deixar clara quina ha de ser la postura de Guanyem”, deien en un dels grups de debat. Per “governar obeint” –màxima zapatista que han reivindicat molts en els actes de la plataforma–, deleguen les decisions en la gent del sector, però recorden que es tracta de construir un programa.

Etiquetas
stats