Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Històrics del PSC signen un manifest de suport als tres diputats díscols

El exconseller Joaquim Nadal.

Europa Press

Barcelona —

Exdirigents del PSC com els exconsellers Antoni Castells, Joaquim Nadal i Montserrat Tura han signat un manifest de suport als tres diputats díscols que aquest dijous s'han desmarcat de la disciplina de vot socialista al Parlament català amb la consulta, Joan Ignasi Elena, Marina Geli i Núria Ventura.

En el text, a què ha tingut accés Europa Press, manifesten el seu suport als diputats socialistes que “a la històrica votació” han avalat la consulta i s'han negat a votar contra el programa electoral socialista.

A més, plantegen la necessitat de redreçar l'espai socialista i de treballar “per a la construcció d'una alternativa catalana d'esquerres capaç de donar la resposta deguda a l'actual involució democràtica, econòmica i social”.

El manifest lamenta la posició adoptada per 16 dels 20 diputats socialistes que han mantingut la disciplina de vot, i adverteix que oposar-se que els catalans es puguin pronunciar és “una postura inacceptable i antidemocràtica”.

Sosté també que, amb la decisió del PSC d'aquest dijous de votar 'no' a demanar la transferència de l'Estat a la Generalitat de les competències per celebrar la consulta, el partit s'allunya dels “paràmetres del catalanisme polític” del que sempre ha format part

El text està obert a nous signants i crida a recolzar a tots els que se senten “socialistes o que assumeixen el ric i plural llegat del socialisme català” i estan a favor que els ciutadans es pronunciïn en un referèndum.

El manifest sosté que el catalanisme ha de donar suport sense fissures el 'dret a decidir', i considera que la independència és una de les “opcions” de futur de Catalunya, encara que no l'única.

Entre els 122 signants també hi ha l'eurodiputada Maria Badia, la regidora a Girona Pia Bosch, l'alcalde del Vendrell (Tarragona) Martí Carnicer, l'exconseller Joan Manuel del Pozo i els exdiputats Daniel Font i Antoni Comín.

També firmen el manifest els membres del corrent crític Avancem Jordi del Río i Fabian Mohedano, l'alcalde de Flix (Tarragona) Marc Mur, i els exalcaldes de Terrassa (Barcelona) Manuel Royes i de Reus (Tarragona) Lluís Miquel Pérez.

Etiquetas
stats