Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

ICV-EUiA i la CUP denuncien l'operació contra el moviment llibertari per “criminalitzar la dissidència”

Són almenys 14 els detinguts en l'operació dels Mossos

Arturo Puente

Barcelona —

ICV-EUiA i la CUP denuncien una “batuda” contra el moviment llibertari arran de l'operació dels Mossos, que han detingut onze persones aquest dimarts durant el registre de diversos espais anarquistes de Barcelona. Les dues formacions consideren que aquesta operació policial “criminalitza la dissidència i la protesta social” i serveix per “justificar la necessitat de la Llei Mordassa”, de manera que donen suport a les concentracions convocades aquesta tarda i dissabte.

El diputat d'ICV-EUIA, David Companyon, ha anunciat una bateria de preguntes al conseller d'Interior, Ramon Espadaler, perquè aclareixi les circumstàncies dels registres dels Mossos a domicilis i centres socials de Barcelona, com la Kasa de la Muntanya. El diputat ha denunciat l'operació “molt vistosa mediàticament” i l'ha vinculat amb la necessitat de jusitificar la Llei Mordassa. “S'usa la paraula terrorisme, que té una forta càrrega, en relació amb anarquisme i okupació, i un cert periodisme d'estat fa de corretja de transmissió de forma acrítica”, ha denunciat Companyon.

La CUP ha mostrat la seva solidaritat amb les persones afectades, “més encara quan es fa des d'un tribunal d'excepció com l'Audiència Nacional, detenint primer i buscant proves després i sota l'aplicació de la legislació especial antiterrorista”, ha assegurat la formació. La candidatura alerta sobre la “deriva lliberticida i repressiva” de l'Estat espanyol i posa com a exemple la detenció de Jone Amezagaren a Gernika o l'aprovació de la Llei Mordassa per denunciar la retallada de llibertats civils.

Des dels moviments antirepressius s'han convocat diverses concentracions en ciutats catalanes: a Barcelona a les 19:00 hores a la plaça del Diamant de Gràcia, a Girona a les 20:00 a la plaça del Vi, a Tarragona a les 19:30 davant de la subdelegació del Govern. A més, el dissabte hi ha convocada una manifestació a la plaça Universitat de Barcelona contra la Llei Mordassa.

Etiquetas
stats